Skapa Bokstafett
Skapa Bokstafett

Läser du tryckta böcker som du tror andra också skulle vilja läsa. Ge boken vidare och starta bokstafett på den.

Bokstafett gör att böcker fortsätts läsas i stället för att glömmas bort i bokhyllor, källarförråd och andra ställen.

En kul sak du kan göra innan du lämnar över stafettboken till någon du verkligen tror har intresse att läsa den. Skapa möjlighet att kommande läsare kan ta kontakt med dig. Uppge webbadress, social mediekanal eller en mejladress som du kan nås på.

Handskrivet som skapar digitalt nätverkande

Möjligheter att nå personer som läst boken tidigare och komma i kontakt med dem via deras digitala profiler får du många möjligheter att utöka ditt digitala nätverk. Skicka en connectfråga på LinkedIn, vänfråga på Facebook eller ett mejl och öppna med att ni läst samma bok.

Vad gillar du boken och samtalet är igång. Vilken skön icebreaker att inleda en ny första digitala kontakt med.

Centrumchef innan hotellkarriären

I startblocket för bokstafett.
I startblocket för bokstafett.

Idéen om bokstafett med kontaktuppgifter väcktes då jag med Internetfoto i dagarna hade möte med en centrumchef för ett större köpcentrum i Stockholm. Vi hamnade i ett läge där vi behövde vänta in en tredje person. Därför fick vi lite extratid att prata om saker som var utöver det fotouppdrag jag var där för.

Samtalet kom in på centrumledning och jag berättade att jag nyligen läst boken ”Petter Stordalen – Min Hemlighet”. I den berättar han bland annat sin story som centrumchef för en anläggning i Norge

Stordalens berättelse var en intressant historia som jag tänkte den här centrumchefen kanske skulle vilja få ta del av. Därför tipsade jag om att läsa boken och fick till svar att det ville personen absolut göra.

Boken blir en stafettbok

Efter mötet och på plats vid skrivbordet med boken liggandes bredvid mig flöt tanken upp att självklart ge min bok till centrumchefen. För det är bättre att den kommer till fortsatt nytta och läsning än att bli ett staplat exemplar fast i en bokhylla utan uppmärksamhet.

Vilken typ av böcker föredrar du?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

En vidare tanke dök upp om vad som händer med boken när personen läst klart den. Tanken på bokstafett närmade sig. Men hur göra för att hålla stafetten vid liv och att någon verkligen tar sig tid att föra boken vidare. Möjligheten att bygga digitalt nätverk slog ned som en blixt från en klar himmel.

Bläckad första läslista.
Bläckad första läslista.

Några egna bläckade rader med att det är en stafettbok och en läslista på ett av de tomma bladen längst bak i boken.

Uppmaning till snabb växling i bokstafett
Uppmaning till snabb växling.

En uppmaning i slutet av boken kändes också bra. Här uppmanas läsaren fylla i läslistan och ge boken till någon annan så snart som möjligt

Så fick det bli för den här bokens fortsatta resa

Pappersläsning som skapar digitalt nätverkande

När du läst en stafettbok bläddrar du till sidan med läslistan. Där signar du med din digitala kontaktinformation och självklart när du sen är igång på nätets digitala motorvägar söker du upp och hör av dig till de som läst och signat i boken innan dig.

Ditt digitala nätverk byggs ut och kontakter skapas på ett trevligt sätt där öppningen kan inledas med att ni läst samma bok.

Skapa en stafettbok du också

Vilka böcker har du som bara står där. Tänk igenom vem som verkligen skulle vilja läsa dem.

Skriv i bokens början att det är en stafettbok. Sedan brukar böcker innehålla tomma blad i slutet där en läslista kan skapas. Fylla på med dig själv som första kontakt och ge boken sedan till den utvalda personen.

Traditionella pappersböcker innehållande kontaktmöjligheter, det kan ge dig magiska digitala nätverk du aldrig ens kunna drömma om.

Vad tycker du?

Tycker du det här var en cool idé, texta ned några rader och kommentera inlägget.

Sen skulle det vara superkul om du klickade in Internetfotos social mediekanaler också. Connecta gärna på LinkedIn, nätverkande leder oftast till oanade och bra möjligheter.

Dela gärna det här...

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn