Guldslussträckan gång och cykelbana
Smidig cykelväg till Stadsgården och Söder Mälarstrand

Det börjar reda till sig intill och under Guldbron med nya slussen

Guldslussträckan eller vad den nu kommer att kallas börjar ta form. Det är i alla fall en smidig cykelväg att ta sig på cykel från Skeppsbron till Stadsgårdsleden och Söder Mälarstrand

Jämfört med den gamla Slussen har ”Skillsmässodiket” fått sig en rejäl makeover.

Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...
Nya Guldslussen 230902
Nya Guldslussen 230902
Gamla Slussen 121023
Gamla Slussen 121023

Tidigare Slussen var både smalare och lägre. Den hade sin charm med det var säkert nödvändigt att den förändrades. I främsta fall kanske för att kunna släppa på högre vattenflöden och avlasta Mälaren från höga vattennivåer ifall det behövs.

Som vid många slussar behövs en bro som kan öppnas. Så är det även här också. Gång och cykelbanan kan öppnas upp för båttrafiken när den ska slussa.

Nya Slussen mot Saltsjön
Nya Slussen mot Saltsjön

Youtubeklipp från cykeltur på Guldslussträckan från Skeppsbron mot Södermalm

Det blir spännande att se när Slussenprojektet blir klart. Kolla in videoklippet från cykelturen den 2 september 2023 på ”Guldslussträckan” hur långt bygget kommit hittills.

 

Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.

Internetfoto Nyhetsbrev

Prenumerera och bli uppdaterad med spaningar på hundämnen, utvalda pressbevakningar och fotouppdrag som kan vara intressant och gynnsamt för dig.

Anslut dig du också

* Obligatoriskt fält

Jag samtycker till att mottaga "Nyhetsbrevet från Internetfoto " med Internetfotos integritetspolicy.

Du kan när som helst avbryta prenumerationen genom att klicka på länken i sidfoten i utskicket Internetfotos Nyhetsbrev. För information om sekretesspraxis, besök Internetfotos integritetspolicy på https://www.internetfoto.se/integritetspolicy/

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Intuit Mailchimp

Vad tycker du?

Skriv kommentar

Fyll i namn