Hitta lösning för felmeddelande 404-Sidan kan inte hittas
Webbflytt till FS Data c-Panel. Skärmdump 210526 © Foto Patric Lindén / Internetfoto

En serverflytt av en webbplats kan vara lite trixigt. Speciellt när sajten har funnits länge och har mycket innehåll och många funktioner installerat.

Fredag 28 maj 2021

Inlägget ”Hitta lösning för felmeddelande 404-Sidan kan inte hittas” här på Internetfoto publicerades egentligen för ett par dagar sedan. Då man gör en backup-återställning återställs bara det som var publicerat vid tidpunkten då backupen skapades.

Allt arbete man gör efter tidpunkten hänger då inte med. Vilket planerat skedde med artikeln om tidigare 404-felet.

Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Det är viktigt att göra nya backup:er med jämna mellanrum så man inte förlorar för mycket arbete ifall man måste som i det här fallet behövde backa tillbaka till en tidigare och fungerande tidpunkt.

Eftersom problemet som beskrevs i inlägget nu är löst 🙂 vilket gjordes genom databasåterställning så får jag publicera om artikeln. Även ett par andra webbjobb jag gjort innan upptäckten måste göras om.

Men det är ingen större grej. Tiden gick mer åt att försöka lösa och hitta problemet eftersom 404 problemet var så pass klurigt. Men till slut var det en återställning som gällde och så fick det bli.

Men nu är allt löst och sajten är Up and run. Nedan är det inlägg jag skrev onsdagen 26 maj för att du och andra besökare som kanske besökte sidan och stötte på patrull skulle få en förklaring till varför.

Publicerades Onsdag 26/5-21

Vid skrivande stund jobbas det på flitigt på att hitta lösning på det felmeddelande 404-Sidan kan inte hittas som för närvarande dyker upp här på Internetfoto

När en serverflytt görs är det inte bara webbplatsens som ska flyttas. Utan hela E-postkontot med alla adresser måste också pekas om och in på den nya plats som domänen flyttar in till.

Har man dessutom flera webbplatser på samma webbhotellskonto ska även de flyttas. Själv har jag fyra sajter till som flyttats. Dessa verkar fungera fullt ut efter flytten. Men sen är de också mer i normal storlek och har mindre material publicerat och färre funktioner än vad som finns här på Internetfoto

Gammal kontostruktur till ny

Webbflytt till FS Data c-Panel

Internetfoto har funnits sedan år 2009 och innehåller väldigt massa bilder, inlägg och funktioner. Men webbkontot är äldre än så. Innan Internetfoto drev jag en annan verksamhet under 5 år från 2004 då jag blev kund hos FS Data

Mitt konto hos FS Data är 17 år men flytten går inte till något annat webbhotell. Utan kontot har flyttats från den gamla kontrollpanelen till annan server och FS Datas nya kontrollpanel c-Panel.

C-Panel är mycket mer modern än FS Datas gamla panel som till stor del var självkodad och såg sitt första ljus sent 90-tal. Sedan dess har IT-utveckling fortsatt att gå med raketfart.

Inget ont om den gamla förutom att jag främst det senaste året haft stora problem med kapaciteten där allt administrativt arbete gick otroligt segt och tog enormt lång tid.

Så det var bara dags att steppa över till något nyare som hanterar mer datamängd och drift bättre. Sen att stöta på lite patrull som i det här fallet med ”404 fel - Sidan kan inte hittas” är något som lätt kan hända och kommer att lösas.

Support

Därför är det bra med en support som jag upplever hittills är väldigt bra och möts med kompetens och vänlighet. Det som är specifikt bra i dagsläget är att FS Data har samlat på sig nyttiga erfarenheter som gavs då det i vintras inträffade något som såg becksvart ut.

Då ställdes de inför ett riktigt stort e-posthaveri som de har löst. Det tog tid ja, men saker och ting händer. Tryggheten som ändå skapats genom den händelsen är att de har fått väldigt stora erfarenheter och fått nya och mer kunskap som kanske var dyrköpta då det skedde.

Men stora och svåra driftstörningar kan hända vilket webbhotell som helst. Men de som skiljer webbhotell åt är de som löst väldigt svåra saker och de som ännu inte har gjort det men som med största sannolikhet kommer göra det.

Därför tror jag det är bra att vara kvar hos FS som jag själv i dagsläget utifrån min syn absolut kan rekommendera till dig som vill starta upp en egen sajt. Så med egna erfarenheter sedan 17 år står jag för det. Fortsätter företaget på samma sätt som tidigare är jag gärna med.

Egen sajt

En egen webbplats lär vad jag tror och hoppas på kommer tillbaka nu när det är ganska turbulent på de social mediernas plattformar. FB, Insta, LinkedIn och andra kanaler tycker jag man mer ska använda som komplement och verktyg till sin egna webbplattform.

Då kan man under eget ansvar publicera sitt material där man bland annat har mer kontroll över sin upphovsrätt, lättare för läsare att navigera på sajten och se mer relevant och tidigare material. Inget tjafs om nedstängda konton bara för en social plattform tycker att det strider mot deras policy osv...

På FB och hos de andra upplever jag också att artiklar snabbt försvinner i flöden och är svåra att hitta tillbaka till. Kanalernas styrka är för mig mer ett passande och bra spridningsverktyg på konton med samma namn som webbplatsen. Följ gärna Internetfotos du också.

Därför ska du som driver verksamhet eller tänkt starta upp något ha en egen webbplats. (domän) När du gjort det följer du upp och skapar mediekanaler med samma grupp eller sidnamn som domänen.

Ska du bygga ny webbplats, kika in FS Data. Har du redan en sajt på annat webbhotell och känner du vill byta. FS Data ordnar med flytt.

Flytt

c-Panel
c-Panel meny: Filer-databas-domän

Sen att jag med Internetfoto ställts inför det här med 404-meddelandet om att sidan inte kan hittas. Det kommer säkert lösa sig. Det jag personligen funderar på är att det kan vara någon pekning som trillat snett. För min kontoflytt är stor. Både med en sajt med mycket innehåll och en samtidig flytt av fyra andra webbplatser.

Så det gäller att ha tungan rätt i mun och se till att på alla webbfiler och e-postkonton hamnar rätt. Sen behöver det heller inte bara vara ett webbhotells fel.

Utan ju fler funktioner man har på sin sajt ökar risken att någon konflikt mellan plugin (tilläggsprogram) dyker upp och ställer till det. Så det kan det absolut vara i mitt pågående fall också.

c-Panel meny e-post
c-Panel meny: E-post

Kommande artiklar som är i fokus

Hoppas på ditt överseende att du under en begränsad närtid kan stöta på något felmeddelande när du är på den här webbplatsen. Men jag och FS Data-supporten jobbar på flitigt för att det ska lösa sig inom kort.

Därför är det även snart dags för nya hundinlägg vilket är det nischade ämnet på sajten.
En kärnfråga som är i fokus är hundars välbefinnande. Artiklar i ämnet kommer det mer om.

Dessa kommer handla en hel del om konsekvenserna som handeln med hundar för med sig under ett år som 2020 Ett år som slagit alla rekord där effekten närmast kan uttryckas som Coronahund, pandemivovve eller något sådant.

Det är säkert väldig många glada, lyckliga och bra nya hundägare. Men det finns också en mörk baksida med hundar som far väldigt illa och utnyttjas brutalt för att vissa människor ska tjäna stora pengar utan att tänka på hundens bästa. Hundsmuggling är tyvärr väldigt förekommande.

Håll därför utkik och följ gärna Internetfotos kanaler där jag meddelar när inlägg gjorts här på sajten.

Och du, kom ihåg! Om du vill skapa din egna webbplats. Klicka in FS Data nu när de dessutom har erbjudande med halva priset på webbhotell det första året och gratis domän när gör din beställning.

Så fundera ut en bra domännamn (webbadress) och besök: FS Data

Dela till ditt nätverk

Var med och stötta Internetfotos fristående mediearbete. Ditt finansiella bidrag möjliggör Internetfotos fortsatta arbete med undersökande fotojournalistik till förmån för hundars välmående och samverkan med människor.

Din gåva stöttar bland annat till:
Resor för fotorapportering runt om i Sverige
Utrustning och programvarulicenser.

Bild pressleg
Hoppas du vill vara med och donera frivilligt belopp och göra detta möjligt.
Stort tack på förhand hälsar Patric / Internetfoto

Bidra med Swish till 073-772 04 71
Mottagare: Patric Lindén, Märk ämnesraden med Donation.
Bankgiro: 5622-0262
Plusgiro: 408 65 06-5
Du kan även välja skänka dit stöd med kort via Paypal

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn