Vem håller i trådarna? (Ur filmen Matrix)
Vem håller i trådarna? (Ur filmen Matrix)
Dela artikeln.

Finns det fler världar och i vilken av dem lever vi människor i så fall.

Matrix är en film om ett mentalt system som bygger på frågan ifall alla människor lever i en illusion eller i den värld vi kallar och upplever som vår fysiska verklighet.

Matrix DVD
Matrix DVD

Filmen känns högaktuell än i dag 20 år senare efter den hade premiär i USA den 31 mars 1999

Storyn skrevs också i en tid då datorerna var sega i dagens mått sett och social media inte var där vi är idag. Men Matrix är i alla fall en rätt cool rulle att kika på. Filmen har många snygga stunts, effekter och spännande handling.

Carrie-Anne Moss ;) Scen ur filmen Matrix
Carrie-Anne Moss 😉
Scen ur filmen Matrix

Vilket betyg ger du filmen Matrix?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

I huvudrollerna ser vi Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss och Laurence Fischburne.

Tankekraft

Matrix tanke
Tankekraft  (Ur filmen Matrix)

Sedan filmen Matrix kom har teknikutvecklingen kommit långt inom AI och robotteknik. Även forskningen om den mänskliga hjärnan har också tagit stora kliv sedan filmen hade premiär.

Med forskningsresultat och teknikutveckling har det i nutid kommit grupper som består av människor som tror att vi faktiskt lever i en fantasivärld. De tror att vi ingår i något som kan liknas ett dataspel. Vilken hissnande tanke men som kittlar ändå.

Vem spelar då dataspelet i våra liv. Eller är det vi människor själva som håller i trådarna. Tänk om det är vi själva som har förmågan med vår absoluta tankekraft att skapa det liv vi verkligen önskar. Hur skulle du då förändra ditt tankemönster ifall du fick reda på att allt är möjligt då vi frigör våra sinnen?

Kvant

Kvantdatorer som redan finns idag är hyperintressant tycker jag, men det blir säkert ännu mer magiskt när de första utvecklingsskeden satt sig bättre. Då blir det i all fall en otroligt spännande framtid att möta. Tänk att få se vilka upptäckter och framsteg de här maskinerna kommer leda till.

Kanske vi rent av får hjälp med de här datorerna att nå tekniknivåer som kan svara på någon av alla de frågor som universum väcker. Exempelvis någon ledtråd till vilken värld vi lever i och vad det egentligen handlar om.

Dela artikeln.

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn