Klockradio med tidig tid
Klockradio med tidig tid

När sömn övergår till vakenhet har min hjärna fått vila från snabba impulser och intryck som skapar mentalt brus från den vakna tidens alla timmar.

Min resa med meditation började 9 februari 2015. Det var efter jag kommit i kontakt med The Master Key System som jag än i dag investerar minst 20-30 minuter åt meditation veckans allas dagar.

Då jag började min meditationsresa provade jag sitta olika tider. Morgon, eftermiddag, sena kvällar eller någon annan vaken tid. Det jag kom fram till är att min bästa stund att meditera är kopplat till då jag precis vaknat. Det ger mig alltid en bra början på min fortsatta vakna tid.

Efter sömn är min hjärna också mer avslappnad. Den är fri från många olika sinnesintryck som skapas under den vakna tiden. Det ger mig en meditationsstund minimalt med mentalt brus där jag ökar chanserna att ha full fokus på det jag önskar i meditationen.

Guidad sittning

Även att min hjärna fått vila under många timmar i sömn börjar tankar komma ofta och mycket i mina meditationer, speciellt när jag sitter i tystnad. Därför brukar jag ha lurar på mig med avkopplande musik, toner eller en meditationsguide som verktyg.

Det hjälper mig att tankestyra tillbaka till det fokus jag vill mina stunder med meditation ska leda till. Det blir kanske lite av en västerländsk meditationsvariant med hjälp av den digitala världen.

Iphone 3
Iphone 3, feb 2015

Fast det gör inget. En Iphone med ställd timer får jag se som helt okej. Huvudsaken är att det känns väldigt bra efter en sittning och att stunden gett ny fräsch och positiv energi.

Rätt eller fel

Det finns alltid människor som säger att meditation ska uppnå det ena eller det andra. Självklart är jag öppen och lyssnar på hur andra gör och hur de funkar för dem. Men efter ha hittad en metod som både passar och känns bra för mig kör jag på och utvecklas i den.

Mediterar du regelbundet?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Oavsett om andra säger att den ena metoden är si eller så är nog den rätta den som känns bäst för en själv. Det gäller bara vara öppen och våga prova sig fram tills man hittar rätt. När kompassen är hittad kommer den låta dig navigera på din resa i ditt inre.

Ge bara alla chanser övning och tid. För entusiasmen är hög i början och det känns många gånger väldigt för lätt. Men den meditation som kommer funka och är rätt för dig är den du längtar till varje dag, trots att du vet om att det finns sittningar som innehåller störningar eller blockeringar som kan uppfattas som besvärliga.

Min främsta känsla att ha hamna i rätt metod är att dagarna blivit till veckor som övergått till månader och vidare skapat många år. Det känns häftigt.

Tips

Själv antecknar jag också alltid ned några korta rader om min meditation. Min digitala dagbok skriver jag sedan ut månad för månad för att det är kul att kunna gå tillbaka och läsa vid senare tillfällen.

Därför här ett tips. Skriv korta anteckningar varje gång du mediterat och upplevelsen av den. För det är kul att se den egna mentala utvecklingen från alla stunder i meditationer och de upplevelser som du bjudits på i din resa till dina innersta och magiska platser.

Master Key System

För egen del var det ”The Master Key System” skriven 1912 av Charles F Haanel som var min nyckel att jag började meditera varje dag.

Ifall du är nyfiken på vad systemet går ut på. Kolla in inläggen jag bloggade då jag började meditera februari 2015. Det är en tidpunkt då jag upptäckte en värld som jag tycker är otroligt spännande, intressant och kul att färdas i.

Klicka in: Master Key System, nyckeln till hemligheten. 

 

Dela gärna det här...