Mentala scenen är din och den är alltid tillgänglig
Med ljuset ut på publikytan.

En inre plats där du kan berätta vad som helst, till vem som helst och när som helst.

Mentala scenen är en behaglig och trygg tankeresa som alltid är tillgänglig. I den kan du förbereda dig mentalt inför viktiga samtalsmöten i ditt liv. Är du exempelvis spänd inför kommande anställningsintervjuer eller affärsmöten hjälper en sån här mental tankeresa.

Hålla tal brukar också vara en sak som många skulle vilja känna sig mer bekväma i. Ifall du behöver berätta besvärliga saker inför familj, släkt och vänner. Vad skulle du mentalt behöva förbereda dig på just nu för att förmedla budskapet på avslappnat sätt?

Hjärnan

Vad som är så häftigt men också väldigt märkligt med våra hjärnor är att den bearbetar information utan bedömning om budskapet är sant eller falskt.

Den bedömningen gör våra minnen och livserfarenheter som under hela livet fortsätter fylla våra djupaste paradigmförråd. Från dessa platser hämtas information och känslor som gör att vi medvetet eller från det undermedvetna uppfattar och bedömer vad som är sant, falskt, verklighet eller fantasi.

Egen tankestyrning

Genom att du själv talar om för hjärnan och skapar känslan av att det här med mentala scenen är verklig så tar den in budskapet som en sanning. Hjärnan skapar då fler kopplingar och börjar producera mer viktiga signalsubstanser.

Dessa naturliga kemiska verktygen gör att du kan vända extremt jobbiga situationer till fantastiskt behagliga lägen. Testa, känslan efteråt kommer ge dig en härlig dag som skapar en fantastisk framtid.

På din inre scen kan du lyfta de saker som ligger djupt inom dig. Det kan vara saker du tycker är jobbiga och svåra att bära men känner är omöjligt att tala om. Det bästa med mentala scenen är att oavsett om du kommer berätta det för människor i ditt verkliga liv eller inte så kommer det kännas mycket lättare mentalt efteråt.

Resultatet efter egen tankestyrning blir detsamma även fast du berättat från en plats i sinnet där du också har fått känslan av att det skett på riktigt i fysiska verkligheten.

Om det sedan blir en fortsättning där du faktiskt står i skorna så är du mer förberedd. Du kommer känna dig tryggare i det du ska förmedla. Chansen till torr panna fri från svettpärlor har ökat radikalt när du redan gjort ditt framträdandet från din mentala scen.

Till dig som läser det här och befinner dig i ett läge där du är under läkarvård. Fortsätt med ordinerad behandling. Den mentala scenen kan du använda som ett bra komplement för att skapa stunder där du också kommer känna att livet är lättare.

Mentala scenen

Mentala scenen alltid tillgänglig.
Mentala scenen alltid tillgänglig.

Föreställ dig att du är fullständigt bekväm att tala inför människor oavsett antal. Allt kan bara bli rätt eftersom din stora livsscen är uppställd i din mentala värld.

Då du står på scenen får du även välja storlek på din publik. Välj också vilka som ska finnas där för att lyssna till dig. Du kan välja fritt och kombinera som du vill de människor bland familj, släkt, vänner, kollegor, nya och tidigare arbetsgivare, representanter från myndigheter, sjukvård eller människor du beundrar.

I din mentala värld kan du även bjuda in människor som du saknar för att de inte är kvar i livet. Ja du kan bjuda in precis vem du vill för att berätta något som du vill ska få höra dina ord.

Vid fler mentala framträdanden du gör kan du ändra som du vill. Andra människor bjuds in och nya konstellationer skapas. Ljuset är alltid riktat på människorna som finns där så du ser hur deras hållning och reaktioner blir medan du ger din berättelse.

Välj också om föreställningen är en monolog eller om publiken är delaktig i dialog. Finns möjligheten för publiken att ställa frågor eller svara på dina så kan allt också bara gå rätt där också.

Endast en i taget kan tala, tiden är obegränsad och samtalstonen är alltid lugn och respektfull åt båda hållen.

Det här kommer lätta upp sinnesstämningen i verkliga livet när du återvänder till det vi kallar verklighet. Nästa gång du behöver tända upp ljuset på din scen igen och dra upp ridån kan du göra det precis när du vill.

Tänd och släck mentala scenen när du vill.
Tänd och släck när du vill

Val av mental plats

Din scen är alltid öppen och publiken tillgänglig när du vill. För egen del har jag valt Sollidens scen som den mentala plats jag ställer mig på när det är dags för mig att berätta något. Där finns det gott om plats och bra ljus. Utsikten och miljön runt omkring med djur, natur och cityliv passar mig perfekt.

Med närhet till natur och storstadsliv.
Med närhet till natur och storstadsliv.

Vilken plats blir din mentala scen där du kan ställa dig? Fantisera ihop något eller ta till dig en verklig scen och bygg om den till dina egna speciella plats.

Din mentala scen blir platsen dit du kan bege dig när som helst då du behöver samla en publik för att förbereda dig eller berätta något.

Hoppas du gillar min idé om Den mentala scenen. Kommentera gärna vad du tycker och om den är eller ifall den kan vara till hjälp för dig.

Dela artikeln.

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn