Bloggande
Blogga eller skriva krönika

Snyggat till utseende och uppdaterat internetfoto.se med ett par nya undersidor.

Back up

Bloggande och andra artiklar pausades några dagar för att jag har ordnat med bakgrundsjobb som många gånger inte alltid syns. Det handlar om att uppdatera program för webbadministration så säkerhet och funktioner för sajten är "Up to date"

Innan jag klickar på större uppdateringar som finns gäller det att göra backup både på databas och webbplatsens alla filer så jag kan backa tillbaka och återställa ifall något går snett.

Bilder kräver en hel del utrymme och efter många år på nätet har det blivit massor med foton som publicerats, så det tar tid att ladda ned sajtens back up på lokal hårddisk.

Undersidor

Eftersom GDPR trädde in 25 maj så var det självklart att se till att kravens som ställs i förordningen uppfylls. Bland annat finns policysida och cookieinformations som sajtens besökare enkelt ska kunna ta del av om vilka personuppgifter en webbplats samlar in.

Under maj månad beviljades Internetfoto av Myndigheten för press, radio och TV ett utgivarbevis för databas och webbplatsen. Det är en av punkterna som går att läsa på policysidan. Sen uppdaterade jag även Internetfotos kontaktsida med information och ett snyggare utseende.

Även en uppfräschad och tydlig undersida med Internetfotos tjänster och priser har skapats.

Layout och bloggande

I arbetet med att uppdatera sajten blev det i farten att även snygga till layouten också. Främst strukturerades kategorier upp och en touche av färgsättning som fräschar upp sajten.

Nu när det här är gjort den senaste veckan så är jag bra sugen på bloggande med mer foto och text för att skapa artiklar igen.

Dela gärna det här...

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn