-8.3 C
Stockholm
fredag, 3 februari, 2023, 01:03:06
Ansvarig utgivare: Patric Lindén
Taxi Kurir Hotell
Bloggande

Realworldbilder och storytelling

Bilder som gör att man väljer er

Realworld är de utvalda bilderna på en webbplats som skall väcka nyfikenhet så besökarna stannar kvar och vill klicka vidare på den. För att ge era besökare den absoluta känslan av att er verksamhet är genuin fotas bilderna med ett redaktionellt bildspråk på plats i er verklighet.

Realworldbilder är fotade i er verklighet och blir unika för er istället för att ni använder bilder ur stora bildbanker där andra verksamheter kan ha laddat ned samma bilder och använder dem på sina webbplatser. Just för att bilderna är unikt fotade för er specifika verksamhet så är bilderna med fördel till för att användas som headers, bakgrunder, kategoribeskrivningar och andra fasta bilder på er webbplats.

Högre ranking hos Google och andra sökmotorer

Dessutom finns det flera fördelar att använda egna bilder. En är sökmotoroptimering (SEO). Då ni anlitar Internetfoto och vill ha unika bilder får ni bilderna indexerade så de hittas lättare av sökmotorer som Google. Bildindexering med information om er gör att era chanserna ökar för att just er webbplats klättrar i sökträffarna då någon Googlar på produkter och tjänster ni erbjuder.

Ett annat bra verktyg för att hålla sig högt på sökmotorernas träffresultat är att ha en dynamisk webbplats som uppdateras regelbundet. Det signalerar att sajten är aktuell och när nytt material publiceras är den med och tar sig uppåt i träfflistorna.

En webbsida som är aktuell skapar dessutom liv på webbplatsen och känns meningsfull att besöka igen.

Tips på fototillfällen

Rekognosering Södertälje Syd
Rekognosering Södertälje Syd

Ifall du känner det saknas ämnen att publicera på er webbplats så är rekrytering, utbildning, mässor och andra event perfekta tillfällen att skapa inlägg om och lägga upp. Som för några år sedan då Cabonline använde ett nytt spännande sätt för att förarrekrytera till sina bolag Taxi Kurir och Sverigetaxi.

Med hjälp av mobilt kontor i en coolt stripad husbil stod de på torg och vid köpcentrum för att informera om sina kurser för taxilegitimationer och erbjuda jobb. Cabonline var även aktiva vid mässor. Vid mässan Hjultorget som är en hjälpmedelsmässa som funnits i 40 år har Taxi Kurir varit med och marknadsfört sin tjänst rullstolstaxi.

Internetfotos Realworldbilder passade utmärkt som tryck på monterväggen.

Taxi Kurir mässmonter Hjultorget, Kistamässan.
Bilder för mässmonter, rollup och andra publikexponeringar.
Smutsigt och rent fönster
Glasklar skillnad

Andra tillfällen som är bra att fånga bilder ifrån är före och efterbilder. Ett städbolag kan exempelvis visa skillnaden från en kunds smutsiga fönster och ett som är nyputsat.

Då glasklara skillnader visas får andra kunder se resultat som de kan förvänta sig då de anlitar företaget. Realworldlbilder är därför alltid bra att ha på verksamhetens webbplats.

Förutom tjänster och event är produkter något som Realworld-Storytelldbilder passar utmärkt till.

Egna unika och intressanta bilder från egna verksamheten får er webbplats att sticka ut från andra som kanske bara har masspublicerade reklambilder från tillverkare och generalagenter på sina webbplatser.

Storytell

Bilder tillsammans med berättelser
Silverfärgad Audi Quattro

Välj bland flera välservade Audi Quattro i vår bilhall

Audi Quattro presenterades 1980 och är en av Audis största framgångar genom tiderna. Quattro-modellerna ses som en av de främsta anledningarna till att Audi blivit ett av de starkaste varumärkena.
Modellerna med permanent fyrhjulsdrift firade stora och många segrar i rallyn.

Bilden har en viktig uppgift för att uppmärksamma budskap som berättar en intressant och relevant berättelse. Storytelling brukar leda till att läsarna vill fortsätta navigera vidare för att se mer. Använd en snygg Realyworldbild från er verksamhet så stärks berättelsen med att ni erbjuder sånt som finns på bilden.

Specifika snygga bilder och en en intressant berättelse skapar även tillfällen till referensförsäljning. Tänk vilka nya berättelser som kan skapas och förmedlas till kunder som kommer in i bilhallen i exemplet ovan.

En spännande story bilhallen skulle kunna använda som en Nöjd kund-referens som kunderna kan väga in i deras köpbeslut. Det skulle kunna låta så här:

”Kunden som köpte Audin på bilden mejlade och berättade att familjen är jättenöjda med den. Fyrhjulsdriften fyller alltid sin funktion. Vid senaste skidresan till fjällen gjorde det ingenting att det var oplogat och blåsigt när vi skulle köra hem. Vägen såg oframkomlig ut, svinkallt var det också. Men quattron grejade det galant och vi kom hem tryggt, säkert och i tid. Vi är supernöjda med den här bilen, tack”

Även privatpersoner vill ha något speciellt fotat

En person ville exempelvis att hans mycket speciella Harley Davidson skulle fotas inför en ny försäljning.

Han hade byggt om den själv och ville ha bilder till en ny annons eftersom ingen avslutande affärs gjordes efter tidigare annonseringen där hans bildmaterial behövde vässas.

Harley Davidson på järnvägsspår

Många läste hans annons och kom för att titta. Men ingen valde att köpa. Trots många ville ha hojen för att den är väldigt speciell på många sätt vilket han beskrivit men där budskapet troligen inte nådde ända fram.

Ett var säkert priset. Något som många tyckte var dyrt. Flesta kanske brukar ha koll på vad en standardhoj kostar men inte ombyggnadskostnader för specialdelar i hög kvalité och tid.

Det tog honom lite mer än 6 år att få till den här maskinen. Dessutom fick han jobba häcken av sig med mycket extrajobb för att drömmen skulle bli verklighet.

Bara ombyggnadskostnaden skenade iväg på över 500.000 kr. Tillkom gjorde ursprungspriset på originalhojen vilket det inte var mycket kvar av när sista bultar och skruvar kommit på plats.

Varje detalj var noga specialutformat för just den här HD,n. Handtag, fotpinnar, bromspedal och mycket annat frästes ut ur aluminiumblock. Sen motorn, herre jisses. Hela 1900 kubik som kräver sitt avgasrör för utblås som stormade på som en Death metalgitarist bland flöjtblåsande kyrkokör med slätkammad sidbena.

Vi kan lugnt bara konstatera att det behövdes en speciell köpare och det var kanske inte riktigt prästen som skulle komma för att han behövde ett fordon för att ta sig till söndagarnas tidiga morgongudstjänster.

Internetfoto fotade en bildserie och det räckte med färre än tio bilder. Först blev det en del rekognosering efter bra miljöer för att fånga bilderna. Sen var det dags för foto. Då bilderna var klara la han in ny annons med dem. Några tider blev snabbt bokade med personer som ville komma och titta.

Skillnaden mellan första spekulanterna och de som kom sen

Visserligen kom färre personer än tidigare. Men de som kom visste nu mycket väl vad det det handlade om. Motorcykeln såldes kvickt och säljaren berättade senare att bilderna hade stor betydelse för försäljningen.

Bilder skapar en första känsla och ger överblick man kan fundera över i lugn och ro och skapa frågor. Det är alltså bättre med fåtal ”rätta” kunder som fått kunskap och information om arbete och känner till detaljerna. Något som tidigare spekulanterna troligen missat i det här fallet med den helt unika motorcykeln.

Harley Davidson avgasrör.
Harley Davidson styre
Harley Davidson fotbroms i aluminium.

Boka Internetfoto nu för att fånga era speciella Realworldbilder

Klicka in till Internetfotos alla kontaktuppgifter och smidiga e-postformulär så kommer vi i kontakt med varandra och kan sätta igång.

Miniworld

Miniworld passar utmärkt för att illustrera produkter och tjänster på webbplatser, i nyhetsbrev, social media, e-postkampanjer, pressreleaser etc...

Pressbilder

Internetfoto anlitas till etablerad pressmedia med utgivningstillstånd och ansvarig utgivare. Bilder och fotouppdrag på plats och skapande av Miniworldscener för att illustrera händelser.

Bildegenskaper

Om webbpublicering och utskrifter. Relevanta bilder för en webbplats är viktigt för rankingen hos sökmotorer. Bilderna indexeras och optimeras både för digital och utskrift.

Köpvillkor

När du beställer bilder har du generösa användningsvillkor. Men det är ändå bra ifall du kollar in köpvillkoren, trots att villkoren är Royalty Free (RF)