Konsten att tänka klart
Konsten att tänka klart

Fast ersättning eller Exponentiell dagersättning. Vilket alternativ skulle du välja ifall du fick erbjudande att välja ersättning för 22 dagarsuppdraget?

Första alternativet: Waow! Absolut Exponentiell ersättning.

Du börjar arbeta hos uppdragsgivaren med start med en krona i ersättning för första dagen av 22 Du får din krona direkt när dagen är slut. Nästa dag kommer du och arbetar igen. Men nu är ersättningen två kronor för hela dagen.

Tredje dagen dubblas ersättningen åter igen från föregående dag. Det vill säga tredje dagen får du 4 kronor som betalas ut när dagen är slut, fjärde dagen 8 kronor osv...

För varje dag som går fortsätter dubblad ersättning från föregående dag till sista dagen. Skulle det vara en bra deal tycker du?

Alternativ två: Yes, självklart 155 000 sek i fast ersättning.

Eller är du kanske mer intresserad att välja alternativ 2. Ni kommer överens om att du får 155 tusen kronor för alla 22 dagar i fast ersättning efter uppdraget. Är det ett bättre alternativ tror du?

Kaffepaus

Ditt beslut behöver du fatta hyfsat kvickt. Du har uppdragsgivaren framför dig och personen ger dig en kort kaffepaus för att ge dig en tankestund och komma tillbaka med ditt beslut. Behåll din inre dialog med dig själv och kom ihåg hur du kom fram till ditt val.

Kör FairPlay mot dig själv

Välj först alternativ och rösta innan du kollar om din tanke och känsla gav dig bästa ersättning.

Vilket alternativ väljer du?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Det här är det mest fördelaktigaste alternativet: Exponentiell/Fast ersättning

”Konsten att tänka klart”

Det här är ett ämne författaren Rolf Dobelli skriver om i ett av kapitlen i sin bok ”Konsten att tänka klart” Varje dag trampar vi alla ständigt i tankefällor som kan ställa ställa till det mer eller mindre. Men att läsa den här boken ges mer kunskap om att välja rätt väg.

Boken avslöjar många hemligheter för att fatta de perfekta besluten och undvika hamna i stökiga situationer i livet. Behöver man förändra livet till ett bättre läge är boken ”Konsten att tänka klart" ett bra verktyg.

Allt börjar med en tanke. Se därför till att den är rätt.

Dela artikeln.

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn