Hund-ID Kontaktkort
Hund-ID Kontaktkort

Trygghet ifall du är med om händelse och annan person omgående måste ta hand om din hund.

Tryggt hundägande med Hund-ID kontaktkort
Internetfoto Hund-ID kontaktkort.

Med Internetfoto Hund-ID kontaktkort i plånboken kan både hunden och du vara trygga ifall du är med om någon händelse som gör att någon annan person omgående måste ta hand om din hund.

Det kan vara att du är med om en olycka, sjukdomsfall eller av någon annan anledning där det blir svårt för dig att meddela att en vovve väntar på dig hemma, eller som är med och är uppstressad bredvid dig.

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Du kanske tänker ”Det händer inte mig” Fast handen på hjärtat, det är inget som de flesta som hamnat i akuta händelser säkert inte heller hade planerat.

Plötsligt Hjärtstopp

Låt mig få berätta en händelse som var väldigt otäck och som hände förra veckan. (v 22)
En kompis och jag tar en promenad i friluftsområde en kväll vid 19:30 tiden.

Vi går i ett område där det även är många cyklister som tar sig fram på fina skogsvägar. När vi kommer ur en böj ser vi en bit längre bort ett par/tre personer som stannat. Vi ser också att det är en person som ligger.

På avstånd ser det ut som personen kanske bara hade cyklat omkull och gjort sig illa. Men vi skyndar oss fram och ser att det är värre än så.

Personen ligger helt livlös och en man hade redan gått ned på knä och börjat med hjärt-lungräddning. Det är mycket som sker i tankarna när det är ett riktigt skarpt läge. Är det någon som ringt 112, vilka klockslag är det som gäller, flera cyklar ligger på vägen och måste fås undan så räddningsmanskap kan komma fram. Sen är HLR ett tungt jobb för en person att göra och vem byter av.

Den medvetslöse personen ligger och det ser verkligen illa ut trots att ett par personer snabbt var framme och kunde inledda livräddningen nästan på en gång.

Akutteam

Från att personen föll till marken och fick HLR var ambulans på plats på 16 minuter. En väldigt snabb tid för att vara på en ganska svår adress som låg i ett stort skogsområde.

Ambulans, polis, akutbil och brandkår tog över och satte in alla åtgärder. På plats användes hjärtstartare, intubation, adrenalinsprutor och fortsatt hjärtkomprimering hela tiden även då personen låg på båren och lastades in i ambulansen som sedan for snabbt iväg med blåljus cirka 35 minuter efter händelsen startade.

Så vad som helst kan hända, vem som helst kan drabbas när som helst.
Dig, mig och andra. Ung som gammal, kvinna eller man.

Hund med på plats eller väntar någon vovve hemma?

Fundera lite på i den här händelsen om personen även haft med sig en hund. En vovve då som självklart också skulle ha varit rädd, stressad och undrat vad som hände med sin matte/husse i det här kaoset. Vi var inte speciellt många på plats när det här hände. Att då också stå med en skräckslagen hund hade inte gjort saken lättare.

Kontaktkort bak
Hund-ID kontaktkort info baksida

Det var allvarligt läge på platsen och ljus kväll började övergå till skymning. Om en hund varit med i det här skulle den också behövas tas om hand. En vovve som får höra sitt namn kan man lugna enklare. Kontaktpersoner kan kontaktas tidigt för att berätta vad som inträffat och meddela att hunden måste tas om hand omgående. Det är en väldigt bra första trygghet både för vovve och en hundförare.

Familjen eller annan anhörig till den drabbade får reda på vad som hänt, hunden slipper utsättas för mer onödig stress och polisen kan fokusera på annat än att hitta plats för en rädd och stressad vovve.

Ha även i tanken att om det finns en hund ensam hemma och väntar på sin ägare som är på väg hem men som av någon anledning likt den här inte kommer hem och där föraren inte kan berätta att det finns en vovve som väntar.

Hur länge kommer den vovven få sitta och vänta tills någon hör av sig till någon som kan komma och hämta den. Hunden har också kanske redan varit ensam några timmar och om personen lever som singel kan väntan bli väldigt lång när ingen vet.

Kreditkortsformat med hög kvalité

Hund-ID kort i plånboksfack
Synbara i plånbokens kreditkortsfack.

Med ett tåligt Internetfoto hund-ID kontaktkort får hjälpande personer reda på att hund finns i den drabbades liv. Därför ska du ha ett tydligt kontaktkort i hög kvalité med dig i din plånbok.

Med Hund-ID kortet får andra som inte känner dig snabbt reda på att du har hund, de får veta vad din hund heter och det viktigaste: Kontaktinformation till någon som snabbt kan ta hand om din vovve i ditt ställe.

Se mer om kontaktkortet och de andra Hund-ID korten:
Internetfoto Hund-ID kort

Nyhetsbrev

Annons