Internetfoto Hund-ID kontaktkort
Internetfoto Wilma ❤️ 990201 💔 141026

Vid händelse och annan person måste ta hand om hunden fortast möjligt. Se kontaktinfo på kortets baksida.

Personligt Hund-ID kort skapar trygghet genom kontaktuppgifter till person/er du väljer ska bli kontaktad ifall du är med om händelse som gör att din hund omgående måste tas om hand av någon annan än dig.

Sjukdomsfall, olycka eller annat där du inte är kommunicerbar kan drabba vem som helst och när som helst. Har du hunden med dig kommer den förstås bli superstressad och orolig. Ifall du är med om en sådan händelse kommer du vara i fokus och hunden förtvivlad bredvid.

En hund som får höra sitt namn är lättare att lugna. Någon på plats kan också få reda på till vem man kan ringa och berätta omständigheterna. Det gör att hunden snabbt kan tas om hand och slippa ännu mera stress i ett omhändertagande i okänd miljö.

Lever du som singel med hund och kanske inte har så många familjemedlemmar eller släktingar i närheten. Då är det extra viktigt att kunna kontakta någon annan ur din vänskapskrets som känner och kan ta hand om din hund i ditt ställe.

Är hunden dessutom ensam hemma och väntar på dig och något händer dig under dagen eller på väg hem. Då kan den komma få vänta onödigt länge ifall ingen vet om att du har hund hemma som väntar på dig.

Plånbok eller mobil

Hund-ID kort i plånboksfack
Synbara i plånbokens kreditkortsfack.

Du kanske tänker, jag har alla uppgifter i mobilen. Men i stressade situationer är det lättare för andra att titta i plånbok eller annat ställe där du har körkort, ID handling. betal/kredit och andra plastkort.

Dessutom är risken stor att mobilen är låst och kräver kod eller inte fungerar. Stötar, vatten men också låga batterinivåer gör att mobilen är sämre val än ett personlig och tåligt Hund-ID kort i plånboken.

Varje Hund-ID kontaktkort är personligt

Kontaktkort bak
Hund-ID kontaktkort info

Du som hundägare och din hunds uppgifter framgår alltid på kortets framsida. Finns fler personer som är hundansvariga har du även möjlighet att beställa personliga kort till dem och uppge annan person som hundansvarig och dig själv som kontaktperson 1.

Kanske du är på semester, jobbar och befinner dig i en annan del av landet eller inte går att nå av någon annan anledning. Lämpligt är då att annan hundansvarig person uppgett en kontaktperson 2 ur sin vänskapskrets.

Säkrare hundägande

Hund-ID Kontaktkort är rikstäckande och ger även ett säkrare hundägande i hela landet. För att ingen ska kunna hävda eller göra anspråk på din hund kontrolleras alla beställningsuppgifter mot Jordbruksverkets ägarregister. Ingen annan än du som registrerad ägare kan beställa kontaktkortet.

Beställ ditt Hund-ID kontaktkort

Förhoppningsvis är du inte med om händelser där din hund måste tas om hand av någon annan. Men Hund-ID kortet finns där ifall det skulle ske. Sen är det trevligt att alltid kunna bära med sig vovven som värdefull trygghet och säkerhet i fickformat.

Beställ nu. Det är bara några uppgifter du behöver fylla i. Foto på hunden fångar du med mobilen och bifogar enkelt i formulärets filuppladdning.

Ett par tips när du fotar vovven. Ha en så ren bakgrund som möjligt. Se till att ansiktet syns tydligt oavsett om du fotar hel/halvkropp. Lämna gärna lite utrymme runt om så Internetfoto kan beskära bilden till lämpligt format.

Det skulle även vara kul att få publicera er en välkomsthälsning med bilden på Internetfoto. I formuläret kryssar du i om det är okej eller vill avstå det.

Alla Hund-ID kort är rikstäckande och kan beställas från hela landet.
Pris, se "Order och leverans" nere i formuläret.

Formulär

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Youtubeklipp

Här ett Youtubeklipp från en akut händelse i Brasilien. Hundens husse är vid medvetande och talför, men vad hade skett ifall han var förvirrad, chockad, avsvimmad eller medvetslös?

Jordbruksverket

Avslutningsvis, se alltid till att dina uppgifter i Jordbruksverkets hundregistret är aktuella.
Klicka in: Registrera, se och ändra i hundregistret

Dela gärna det här...