Utegym utmaning dag 10 med märkligt sammanträffande
Stretch bröstmuskel.

Så där ja, nu är en tredjedel avklarad av min personliga 31-days outdoor challenge.

Märkligt sammanträffande i Utegym utmaning dag 10 som nu också är tvåsiffriga dagen för träning varje dag till målet 31 dagar i streck. Jag har skapat ett riktigt bra schema som passar fint för den här typen av träning. Första sju dagarna var introduktionsträning.

Dag åtta gjordes en mix med de lättare övningarna till övergång med motståndsträning i stockstationerna. Nionde dagen var sedan introduktionsträningens övningar lagda som ett set x 8 i uppvärmning. Efter uppvärmning körde jag tre set i bröstpress och knäböj med stockarna.

Annons
Annons

Utegym Dag 10

Som tidigare dagar blev det situps och rygglyft. Sen körde jag för andra dagen i rad muskelgrupperna bröst och lår. Fast nu är det ett set i stationen med lättare stockar och två set i den med de tyngre.

Pust, det kändes riktig tungt och bra den här Utegym utmaning dag 10

I morgon dag 11 blir det ett par andra muskelgrupper som kommer tränas ett par dagar framåt innan jag växlar tillbaka till den här övningen igen. Det gäller att variera träningen så muskelgrupperna får vila ett par dagar innan de belastas igen.

Avslutningen Utegym utmaning dag 10 blev det stretchövningar både för bröstmuskler och lår framsida. Det var en härlig morgonsol den här morgonen så det blev det lite extra foto efter träningen.

Extrafoto för presentation till tidigare uppdragsgivare

Cabonline piké och stretch i utegym.
Cabonline piké i stretch morgonsol

Det var passligt eftersom jag har en plan att lyfta fram en idé till en av mina tidigare uppdragsgivare inom taxinäringen. Jag har själv tidigare kört taxi och färdtjänst många år och är väl bekant med att det blir en hel del stillasittande eftersom arbetspassen är långa.

När det blir stillasittande 10-12 timmar per pass är det lätt att kroppen tar en hel del stryk om man inte rör på sig.

Därför så har jag en idé om det här med utegym och yrkesförare.

Märkligt sammanträffande i utmaning dag 10

Taxi Kurir stretch i morgonsol.
Taxi Kurir stretch i morgonsol.

Idag hade jag därför med mig ett par pikétröjor från bolaget där jag år 2015 hade ett riktigt kul heltidsuppdrag. När jag höll på att fota kom en Taxi Kurir med kund som hade körning in på Sätra Friidrottsplats. Vad är oddset för det 🙂

Jag uppmärksammade chauffören på att jag ville växla ett par ord när han var färdig med kunden. Jag presenterade mig och berättade vad jag hade på gång och att jag ska mejla Cabonline för att lägga fram en idé. Han fick också självklart höra idén för att höra vad han tyckte om den. Han svarade att han absolut skulle kunna tänka sig att haka på.

Föraren sa också att han hade jobbat natt och det här var hans sista körning. Så visst hade han en stund över för att ställa upp bilen så jag kunde fånga en sjyst bild då jag stretchade i kurirtröja och mössa.

Så coolt och märkligt sammanträffande innanför staketet vid utegymmet på Sätra Friidrottsplats. Tack till dig förare som ställde upp för att sedan åka och tvätta av bilen efter nattens pass.

Sverigetaxi

När jag sedan gick från utegymmet passade jag på att även fråga en förare från Sverigetaxi som just börjat sitt pass och stod på p-platsen och väntade på körning. Min fråga till honom var hur han upplever det är med hälsa och köra taxi.

Osmand säger att han hade köpt gymkort men att det efter ganska kort period bara blivit liggande. Det kan vara rent av ett projekt att hitta tid för träning när arbetspassen är så långa sa han.

Då berättade jag även för honom om upplägget om hälsa och träning för stillasittande yrkesförare. Han berättade då också att han den senaste tiden fått ont i ryggen. När vi talat vidare en stund ställde han frågan om vi inte kunde köra det som idén bygger på redan där och då.

Så idén verkar vara en bra sak och finns intresse för den. Det har jag även fått till mig eftersom jag andra tidiga morgnar pratat med fler taxiförare på plats och som gillar idén.

Nu får vi se om även administrationen för taxibolagen också kan vara intresserade att kolla på det här vad jag kan erbjuda.

Dela artikeln.
Annons

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn