Utegym utmaning dag 18 – Knälyft
Hängande knälyft

Efter träningen testade jag en övning som är bra både för stretch och för magträning.

Utegym utmaning dag 18 testade jag på en ny övning som kändes skön att stretcha ut med. Stora pluset var att den kändes intressant för att träna magmusklerna också.

Efter mina belastningsövningar i bröstpressen, knäböjstockarna och dipställningen var armgångsstegen perfekt att stretcha ut musklerna en stund.

Passade då också på att försöka med några knälyft för att känna mig för. Jag kanske inte kom upp så högt med knäna så här första gången. Men det kändes i alla fall bra i kroppen och kring magtrakten. Sen är det mycket teknik som ska till och det kommer ju oftare man kör.

Den här övningen tror jag absolut är värd att lägga med som schemalagd skarp övning för att skapa bra träningsprogram för magövningar.

Ben, mage och rygg är muskler som får jobba extremt mycket när man som jag fotar mycket i stadsmiljö och mestadels tar mig fram på andra sätt än med bil.

På stan fotograf

Trängsel, köer och nästan omöjligt att hitta någonstans att ställa bilen blir det oftast bättre för mig att ta mig fram med trafikmässigt smidigare alternativ. Men allt kräver sin insats.

Genom ”På stan foto” får muskelgrupperna rygg, mage ben en hel del att stå i. Långa promenader, tung väska och en väldans massa konstiga kroppsställningar med ner på knä för att fånga de rätta bildvinklarna och sedan ställa sig upp igen.

Ofta känns fotopasset som rena gymträningen. Men genom fysisk aktivitet får det mentala sin energiboost det också. Kreativa tankar och idéer flödar och tillsammans med uppmärksamhet och handling skapas många möjligheter till framgångar i det man håller på med.

För att drömmar ska bli verklighet

En dröm förblir endast en dröm om man inte utför handlingarna som krävs för att nå sina önskvärda framgångar. De personer som känner mig privat tror jag skulle beskriva mig som en ganska kreativ person som tidigare kanske haft lite för många idéer som spretat hit och dit rätt mycket.

Men! Sedan jag nästintill fotat heltid från år 2009 är det full fokus på just det. Det är ingen enkel bransch. Men även om personliga läget i privat och yrkesliv kan se totalt hopplöst ut ska man inte ge upp något man älskar. Get focus and keep going tror jag starkt på.

Övningar för fysisk och mental styrka

Sedan jag började med daglig meditation för snart fem år sedan, stretchyoga för ett år sedan och nu senast mina 31- days challenges så känns den fysiska och mentala hälsan riktigt bra.

Kreativa idéer, viljan och handlingskraft att faktiskt hoppa i skorna och gå ut och fota och inte bara snacka om att det ska jag göra sen. Det gör att det är bara en tidsfråga innan jag når de mål jag satt upp.

Jag fascineras av många stillbildsfotografer och filmare. Ta bara alla nyhets och naturfotografer. Man måste vara på plats, ha känsla för bilder och dessutom ha med sig utrustning som ofta väger en hel del.

Jag har svårt att tänka mig att fotoyrket kommer försvinna trots allt tänk på AI och teknikutveckling med drönare och annat.

Man måste helt enkelt vara på plats, vara kommunikativ och ha en plan för bilderna för att kunna fånga bilder som väcker känslor och nyfikenhet.

Viking Line

Viking Line front
Viking Line Mariella, Katarinavägen.

För egen del i går blev det foto med bland annat en promenad från Slussen via Katarinavägen bort förbi Vikingterminalen och sedan upp för alla trapporna till Fåfängan. Planen var att fota ett Viking Linefartyg framifrån och bakifrån från höjd.

Viking Line Mariela akter
Viking Line Mariella, Fåfängan

Många kanske säger använd drönaren. Visst, det kanske är ett bra alternativ. Men i det här läget var det faktist bättre att satsa på att vara bakom kameran och komponera bilderna genom systemkameran.

Syftet med bilderna på fartyget Viking Line Mariella får jag be om att återkomma till längre fram i annat blogginlägg. Vem vet, kanske det är en sjyst och gränslös affärsmöjlighet 🙂

Arkitektur och konstruktion

Mariella skorsten Skyskrapa Norra Tornen.
Look a like 🙂 Skorsten Mariella - Norra Tornen, Helix

Visst påminner de om varandra. Likheten är slående. Viking Mariellas skorsten och nya Norra Tornen. En modern 125 meter hög skyskrapa i kvarteret Helix vid Torsplan, Vasastan.

Utegym, Viking Line och skyskrapan Norra Tornen

Röda tråden genom inlägget är träning på utegym som ger mig styrka och balans. Det är bra till långa promenader och för att ta mig upp många trappsteg med tung väska. Balansen kom väl till pass på berget för att komma fram till bra fotoläge.

Det passade perfekt som exempelvis vid gårdagens foto med promenad från Slussen via Katarinavägen. En hyfsad promenix för att ta mig upp till utkiksplatsen Café Fåfängan. Där fanns det ett bra ställe för att knäppa några bilder över Viking Line Terminalen vid Stadsgården i Stockholm.

Sen också upptäcka att Mariellas skorsten och den nya skyskrapan Norra Tornen påminner om varandra en hel del tycker jag var en rätt kul iakttagelse.

Dela artikeln.

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn