Utegym utmaning dag 7 Träningsstation Bröstpress
Lättare stockar.

Delmål ett uppfyllt på min 31-days outdoortraining challenge.

Utegym utmaning dag 7 färdigställde introduktionsveckan där jag kört samma övningar för att komma igång rätt med träning på utegym. Jag har kört basövningar för att stärka upp muskelgrupper som jag behöver vara igång bättre med för att köra schemalagda variationsträning för olika muskelgrupper.

De övningar jag har tränat på utegymet vid Sätra Friidrottshall i en 7-dagarsperiod varje morgon är: Benböj, armhävningar, stepup, situp och rygg. Dessa har jag kört i tre set med 8 repetitioner i varje. Det vill säga, totalt blir det 24 st benböj, 24 st armhävningar osv...

Annons
Annons

Delmål 1 klart

Idag nådde jag delmål ett som innebar en full vecka med träning som introduktion. Å gissa om det var träningsvärk första dagarna. Ohff! Svar ja.

Men igår och idag gick det riktigt bra där träningen kändes mer riktig. Visst, tungt och arbetsamt ja träning är så. Det sköna är ändå att den där träningsvärken som kommer för att man är ovan och inte igång, den är borta 🙂

Träningsschema

Informationstavla utegym.
Bra info för schemaläggning.

Så nu blir kommande träningar upplagd i schema med varierade övningar för olika muskelgrupper varje dag. Jag får sätta ihop något bra. Till att börja med kommer nog bröstpress in som första övning.

För att knäppa loss en bild blev det några repetitioner i stationen. De gick bra och jag måste säga att det här med att plåta ny övning efter ett intensivt träningspass. Det blir ett pass i sig. Jag hade redan bra tryck i bröstmusklerna från de tidigare armhävningarna.

Instruktioner för bröstpress.
Bröstpress instruktion.

Men det gick fin-fint att köra på stationen med den lite lättare motståndet och då blir det lite mer som stretchläge än som träning. Men nästa skarpa bröstpress blir med de tyngre stockarna som motstånd.

Power

Delmål ska ju alltid firas på något sätt. Undrar hur jag hissar dagen till ära för målet som uppnåtts idag? Kanske med en powerwalk som var min förra 31-days ”powerwalk” Challenge.

Läs om finaldagen: 31-days powerwalk challenge

Dela artikeln.
Annons

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn