Vattenfall i Solna
Vattenfall i Solna

Fler snabbladdstationer med laddhandskar som passar alla snabbladdningsbara elbilar i Sverige är på gång

När utbyggandet genomförs med snabbladdstationer I Stor-Stockholmsområdet utgår exempelvis Vattenfall från en geografisk täckningsplan och på hur trafiken rör sig. Vattenfalls ambitioner är att ha 11 stycken snabbladdningsstationer innan årsskiftet, onsdagen den 12 november 2014 inviger Vattenfall sin femte och sjätte snabbladdarstation som kommer finnas i Bromma och i Uppsala området.

En snabbladdningsstation kostar mellan 300 000 – 800 000 kr beroende på vilka förutsättningar som finns gällande främst nät och markarbeten och vad som behöver göras på platsen. En normalladdningsstation i gatumiljö med 1-2 uttag hamnar spannet mellan 50 000 kr till 150 000 beroende på förutsättningarna.

"Vattenfall installerar stationer som kan erbjuda snabbladdning till samtliga snabbladdningsbara elbilar på den svenska marknaden. Detta innebär att laddarna har Chademo, CCS och AC kablar.

När det gäller normalladdningsstationer så kan samtliga elbilar använda dem givet att man har rätt kontaktuttag. Detta kan liknas med att en iPhone använder en typ av laddare medan en Samsung använder en annan” berättar Carina Netterlind, pressekreterare vid Vattenfall AB

[metaslider id=12061]

 

Vattenfalls övriga laddstationer

Dela gärna det här...

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn