Vegetarisk buffé Legumés
Vegetarisk buffé.

Allt fler människor efterfrågar vegetariska rätter. Bysistorget på Södermalm i Stockholm är en plats med vegetarisk buffé.

Testade idag vegolunch på Legumés, en vegetarisk buffé på Bysistorget, Södermalm. Här får man välja vad och hur mycket mat man vill ha. Det finns en hel del att välja på. Mina första val blev vårrullar, falafel, spenatlasagne, kikärtor, tzatziki och haricots verts.

Vegetarisk portion
Vegetarisk portion.

Jag blev nöjd, det var väldigt gott och mättande efter en påbackning.

vegetarisk portion
Påbackning

Vegetarisk och ren buffé

Perfekt att kunna ta mindre portioner och hämta mer ifall man inte blev mätt. Det var bara gå fram och fråga efter mer. Det kändes också riktigt fräscht att det är personalen som lägger upp maten, det blir liksom mer koll på hygienen då det är de som sköter uppläggningen.

Fräsch vegoservering
Fräsch servering.

Pris för buffén är 95 kr, takeaway en tia billigare. Kaffe / te ingick. Priset gäller hela dagen mellan 10-21 mån-lördag, söndagar är det öppet till kl 20

Möjlighet till ett glas vin eller en öl till maten finns, Legumés har fullständiga rättigheter.

Legumés vegobuffé
Legumés vegobuffé

Hit går jag gärna fler gånger eftersom det har gått otroligt bra för mig att nästan helt slutat med fläsk och nötkött.

Vegogrejen känns för mig nyttigare, men framförallt etiskt rätt då djurindustrin har skenat på för långt med produktion som jag många gånger inte tycker är okej.

I dagsläget finns kanske en chans att någon gång äta en köttbit från ett svensk gårdsslaktat djur eller svenskt viltkött, men att peta i mig ett importstycke är helt no-no och enkelt att avstå.

Kyckling och fisk äter jag fortfarande, men även här är minskningen stor. Mål och önskan är att helt få till det med det vegetariska köket. Möjligen att fisk kanske ändå får hänga kvar. Jag får se, men om det blir så ska jag dra upp fisken ur sjön själv.

Lunchruschen över men det kommer folk hela tiden även då klockan tickat på till sen-sen lunch. Blir du sugen att testa den här vegobuffén så ligger den på Bysistorget intill Hornsgatan i höjd med Rosenlundsgatan.

Matcafé legumés
Legumés
Tack för att du delar

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn