Webbflytt till FS Data nya kontrollpanel c-Panel
FS Data c-Panel

En digital uppfräschning som ger mina webbplatser bättre prestanda och verktyg för administrationen av Internetfoto och de andra sajterna.

Webbflytt är nu gjord till FS Data nya kontrollpanel c-Panel från den tidigare servern och den gamla kontrollpanel som känts riktigt seg, omodern och varit svårarbetad under lång tid.

Därför är mina förhoppningarna nu stora för att se hur prestanda och administrativa verktyg kommer underlätta allt arbete det innebär att driva Internetfoto och fyra sajter till.

Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

När strul inträffat har supporten varit hjälpsamma och trevliga. Det är stökigt när grejerna inte fungerar och det har inträffat i perioder lite väl ofta för mig har det känts som.

Men det beror nog också på att mitt konto var så gammalt och skapades år 2004 Fast genom alla år har jag varit rätt nöjd med FS Data

FS Data gamla kontrollpanelen
Webbhotell FS Data gamla kontrollpanel.
210515 © Foto Patric Lindén / Internetfoto

Men senaste halvåret blev det dessvärre riktigt nära att försöka hitta en annan lösning. Inte då på grund av personalen på supporten. De har alltid varit trevliga och sjysta mot mig.

Utan det var tekniken som främst blev en riktig prövning. Det blev lite som ”Droppen som fick bägaren att rinna över” då FS Datas mejlservrar i december kraschade totalt under en ganska lång tid.

De tog dem flera veckor för dem att få ordning mejlhanteringen. Men bra är att de ändå löste problemet och att det nu fungerar sedan en god tid tillbaka.

Error 500-fel

Men, jag har även haft ett annat superproblem. Servern alla mina filer låg på innan flytten verkade inte palla med att drifta de funktioner och det material jag laddar upp till dig och andra som besöker Internetfoto och mina fyra andra sajter.

Du det den senaste tiden blev det mera en regel än undantag då sajtbesökarna ofta möttes med Error 500-fel då de klickat in på webbplatsen. Samt att det var stört omöjligt att arbeta i admin och jobba med nya inlägg och artiklar. Så av de anledningarna var det verkligen dags att göra något.

Därför har nu en drifttekniker nu flyttat hela mitt webbkonto från den gamla kontrollpanelen till den nya c-Panel. Sådan IT-teknik är jag inte så hemma i och är bara glad att en tekniker fixat det.

För egen del blev det många timmars arbete i WordPress admin och kolla så webbplattformarna och alla plugin (tilläggsprogram för olika funktioner) fungerar och är rätt konfigurerade.

Även alla mejlkonton är migrerat av tekniker till den nya kontrollpanelen. Det som gjordes av mig efter flytten var att skapa om alla mejlkonton både på MAC:en och i Iphone. Det tog sin tid det också.

Det är en himla massa parametrar som ska in som användarnamn, servrar och kryptiska lösenord som är både långa och innehåller en massa kluriga tecken. När man ska lägga till en eller högst ett par e-postadresser är det kanske ingen ”big deal”. Men nu skulle de skapas 13 stycken på vardera enhet.

På MAC:en var det lättare att plita ner informationen på tangentbordet. Medan det på Iphone tog längre tid. Fast nu funkar det och känns som en riktigt rejäl digital genomgång även av e-posten, wow 🙂

Säkerhetskopior

Avslutningsvis är nya kontrollpanelen helt ny för mig. Men att kika runt och läsa och kolla så känns c-Panel som en smidig och tydlig utformad plattform. Backup av databaser var supersmidig. Fast sedan landade jag på en mindre klurighet med att via datorn kunna ladda ned alla datafiler via FTP-program.

Men efter en stund hade jag lyckats skapa och lösa konfigureringen med ett FTP konto i FS Data c-Panel Så nu kan jag även via FTP-programmet jag har på MAC:en ladda ned alla datafiler och spara dem som en lokal backup på egen hårddisk.

Internetfoto och de andra fyra sajterna jag driver är nu ”Up and run” och verkar göra det vad jag tycker är mycket bättre och snabbare än tidigare. Alla sajter är också uppdaterade med de senaste programvarorna och alla backups är gjorda. Dessutom verkar E-posten fungerar exakt så som jag vill ha det.

FS Data

Det är i de stökigaste stunder företag visar vad de går för. Passar därför på att närmast tacka FS Data Jonathan och Martin på supporten och Fredrik som drifttekniker för vänligt bemötande och väldigt bra jobb som gör att internetfoto.se och mina andra sajter börjar kännas väldigt tacksamt och roliga att arbeta med igen. Därför sätter jag höga betyg på de här herrarnas insatser.

Tillbaka till fokus på bilder och texter

Hoodie fram/bak
Internetfoto hoddie fram och baksida.

Efter en tuff vinter som säkert för många andra är det äntligen dags att få sätta på sig fototröjan och lägga mer fokus på foto och skapa artiklar. Redan i morgon är det tänkt att plåta vovvar på en speciell grej.

Återkommer med det i ett nytt inlägg i morgon, men här en liten ledtråd.

Rottweiler
Nyfikna i väntan...
Dela till ditt nätverk

Var med och stötta Internetfotos fristående mediearbete. Ditt finansiella bidrag möjliggör Internetfotos fortsatta arbete med undersökande fotojournalistik till förmån för hundars välmående och samverkan med människor.

Din gåva stöttar bland annat till:
Resor för fotorapportering runt om i Sverige
Utrustning och programvarulicenser.

Bild pressleg
Hoppas du vill vara med och donera frivilligt belopp och göra detta möjligt.
Stort tack på förhand hälsar Patric / Internetfoto

Bidra med Swish till 073-772 04 71
Mottagare: Patric Lindén, Märk ämnesraden med Donation.
Bankgiro: 5622-0262
Plusgiro: 408 65 06-5
Du kan även välja skänka dit stöd med kort via Paypal

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn