Profilbild och rätt avstånd.
Profilbild och rätt avstånd.

Profilbilder på webbsidor sociala mediekanaler ger besökarna ett ansikte på de som representerar företaget.

Själv när jag besöker ett företag på webben tycker jag profilbilder på personalen ger företaget ett ansikte utåt, rent bokstavligt 🙂

Uppdaterade därför idag Internetfoto med en alldeles färsk porträttbild på mig själv. Så när du besöker Internetfoto är det personen på den här bilden du har kontakt med.

Patric Lindén
Patric Lindén / Internetfoto

Digital anonymitet

Det finns säkert många olika skäl att avstå att från att publicera digitala personliga bilder. Självklart ska företag som av någon anledning valt att inte uppdatera sina digitala plattformar med bilder respekteras de också.

Profilbilder Anonym
Anonym

Men det ges ändå på något sätt ett seriösare intryck då företag presenterar sig med porträttfoton, det berättar vilka som arbetar där. Med unika presentationsbilder specifikt fotat ur den egna verksamheten ökar även försäljningen.

Snabbt utskrivna fotografier

Fotoautomat
Tidsmaskin

Behöver du snabbt utskrivna bilder för körkort, pass, legitimation och inte har tid att besöka fotograf. Då finns det fotoautomater att krypa in i. Fördelen är att du snabbt får fotografierna. En nackdel som kvickt smyger sig på är kvalitén och att du måste ta de bilder som kommer ut efter fotograferingen.

Fotoautomat
Fotoautomat för snabba fotografier.

Är du nöjd med bilderna är det bara gratulera, om inte så är pengen kastad i sjön då du inte vill använda automatbilden exempelvis till körkortet.

Fördelen med att kika in till en fotograf är att du har möjlighet att få se bilderna innan de printas ut. Behöver de fotas om ställer de flesta fotograferna upp på att ta om bilderna tills du är nöjd.

En legitimationshandling ska ju ändå hänga med flera år. Ha därför en bild som du är nöjd med och som du vill kunna visa upp och känna att den är bra.

Det är ju trots allt ditt personliga varumärke som presenteras bildmässigt

Bussigt att du delar, tack

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn