5.3 C
Stockholm
onsdag, 22 augusti, 2018, 06:11:13
E-post: info@internetfoto.se
Ansvarig utgivare: Patric Lindén

Internetfots integritetspolicy

GDPR och utgivarbevis

Internetfotos integritetspolicy

1) Vad är en personuppgift?

Berörd tillsyningsmyndighet definierar personuppgifter som all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysiks person som är i livet. Det kan vara kontaktinformation, bilder/foton/video, ljudupptagningar och även krypterade uppgifter och olika slags elektroniska identiteter (exempelvis IP) nummer i fall det kan kopplas till en fysisk person.

Dataskyddsförordningen (GDPR) och utgivningsbevis

Den 25 maj 2018 trädde nya dataskyddsförordningen GDPR i kraft och som då ersatte personuppgiftslagen.

Ett utgivningsbevis innebär att reglerna om personuppgiftsbehandling inte gäller när det strider mot den grundlagsskyddade rätten till yttrandefrihet.

Genom utgivarbevis är det därför tillåtet att publicera personuppgifter som till exempel namn och adress utan att företaget/personen som driver webbplatsen behöver din tillåtelse. Förordningen GDPR påverkar därför inte verksamheter med utgivningsbevis och massmedieföretags automatiskt skyddade databaser.

Internetfoto innehar utgivningsbevis, nummer: 2018-084

Mer info: Myndigheten för press, radio och TV

2) Därför sparas personuppgifter på internetfoto.

Den information Internetfoto samlar in från dig behövs för att:

  • Förbättra webbplatsen Internetfoto
  • Administrera handel i webbutiken.
  • Förbättra Internetfotos kundservice.
  • Kontakta dig via e-post.
  • Följa upp och svara på synpunkter, frågor och klagomål.
  • Administrera kommentarer, undersökningar och erbjudanden.

Kommentarer

När du som besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på: Automattic.com

När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Godkänd kommentar och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att Internetfoto behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

Medlemskonto

Du som registrerar medlemskonto på internetfoto så sparar vi även de personuppgifter du anger i din användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att du inte kan ändra ditt användarnamn). Även Internetfotos administratör kan se och redigera denna information.

3) Vem äger informationen, tredje part och säkerhet

Information
Internetfoto är de enda som äger rätt till informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke skriftligt eller muntligt.

Tredje parter
Informationen inkluderar inte bild, film och ljudmaterial med allmänt nyhetsvärde i pressmedia med utgivningsbevis och ansvarig utgivare.

Detta gäller heller inte till betrodd underleverantörer som hjälper oss att driva Internetfotos webbplats eller företaget, med kravet att underleverantörerna godkänner skriftligt eller muntligen hålla informationen konfidentiellt.

Internetfoto tar emot betalningar genom PayPal. När vi behandlar betalningar, kommer några av dina uppgifter skickas till PayPal, inklusive information som krävs för att behandla eller ge support för betalningen, såsom köpets totalsumma och faktureringsinformation.

Säkerhet
Internetfoto ser strikt på källskydd, men anser det nödvändigt mot all förmodan kunna dela information i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot något som bryter svensk grundlagsstiftning eller något som är eller medför en potentiell risk för en persons säkerhet.

4) Ändringar i Internetfotos integritetspolicy

Internetfoto kan ändra eller uppdatera denna policy löpande när det behövs efter återkoppling från besökare och förändra våra produkter och tjänster, så läs igenom den med jämna mellanrum för säkerhets skull.

5) Cookie

Internetfoto använder cookies (kakor) för att webbplatsen ska komma ihåg de inställningar som gjorts vid ditt tidigare besök. Cookies är en textfil som lagras på din dator för att sedan hämtas upp av servern när du återvänder till webbplatsen. Cookies är nödvändiga för att ditt besök på Internetfoto.se ska fungera så bra och smidigt som möjligt.

Mer information om cookie, besök: Post och telestyrelsen

6) Samtycke

Genom att använda den här webbplats godkänner du Internetfotos integritetspolicy.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
X
X
X
X