Afghanhundar racar i hundrastgården
Fiona och Dua in action

Både Fiona och Dua är utställningshundar. Men en Afghanhund är mycket mer än att bara se ståtlig och exklusiv ut.

Afghanhundar älskar hyss och racar gärna De här båda sätter fart direkt och drar på som raketer i rastgården. Fiona är 3 år och hon är riktigt vass i Lurecoursing. En sport som liknar Greyhound Racing men där tyg/plastbytet jagas på ett öppet fält istället för bana som Greyhound Racing tävlas på.

Fiona är den näst snabbaste afghanvovven i Sverige. Så på Bredängs Hundrastgård blev det ordentlig fart när de här två kikade in i rastgården och drog några race efter KONG-bollen. Även fast Fiona är blixtsnabb lät hon nog Dua få vinna bollen.

Fiona låter Dua segra
En snäll vinst är också en seger.

Dua är 1,5 år och är en import från Israel och har färgerna Black and Tan medan Fiona är blue. Det kanske är lätt att tro att den här rasen är bara för att se snygga och exklusiva ut och tassa på Catwalken:)

Alla som tror det lär lika snabbt som en Afghanhund racar få insikten att det med säkerhet blir många timmar både med hård aktivitet och enorm pälsvård. Vilken otroligt päls alltså.

Dua Black-Tan
Här snackar vi avancerad pälskling.

Efter Formel 1 uppvisningen la de sig ned och kopplade av. Torrt, fint och grönt gräs en sommardag kanske pälsvård går lite snabbare än vid andra årstider och väderlekar.

Dua 1,5 år
Fiona 3 år.
Fiona 3 år.
Dela gärna det här...