Full fart på Gärdet
Full fart på Gärdet

Soliga helger brukar det vara full fart på Gärdet i Stockholm då många hundägare låter sina hundar rusa av sig ordentligt med mängder av polare.

Den här lördagen var det en massa jyckar som for runt som flipperkulor då de fick sträcka ut och springa av sig. Det är häftigt att se så många lösa hundar där det är förvånansvärt få konflikter om ens någon sådan. Då jag var där var det bara en massa bus, full fart och skoj

Hundar på Gärdet i Stockholm
Full fart på Gärdet

Hundar på Gärdet där både stora och små vovvar hittar sina platser och accepterar varandra snabbt.

Annons
Annons
hundar på Gärdet i Stockholm
Finner sina platser

Nya bekantskaper startas och det är kul att jaga och bli jagad.

Nya kompisar
Nya kompisar

De hundar som hellre vill leka med sina förare kan tryggt göra det då husse skickar iväg en boll

Bollek
Bollek

De hundar som vill vara lite för sig själva håller sig på kanterna runt Gärdet där de kan promenera i lugn och ro medan racen inne på Gärdet är på högsta nivå.

Stilig afghanhund
Stilig afghanhund på sin kant

Två jaktlabradorer ställde upp för en bild. Son och far, Whistler 2 år och Vail 5 år var på Gärdet då det nu inte är tid för andjakt.

Jaktlabradorer Whistler & Vail
Jaktlabradorer Whistler & Vail

Vid hemgång fångades en skön liten gubbe på 8 år som verkligen gillar att springa i snö och vind i sin camooverall, trots att Rex är en 8-årig kinesisk nakenhund är pinnar och snö bara för kul.

Rex 8 år
Rex 8 år
Dela artikeln.
Annons

2 Kommentarer

  1. Trevlig sida, jag har just blivit tillagd på gruppen Hundar på Gärdet.
    Gärdet är Guds eller Kungens gåva till hundarna. Min förtrvivlan i juni var det stora påkostade Musikeventet LollaPalooza som är bokat igen nästa sommar. 5 veckor tog det som började med att iordningställa 1,5 vecka före eventet trafikerades Gärdet av traktorer, vältar lastbilar med lera och grus. Långtradare med byggmaterial till eventet. En traktorklippare åkte runt hela Gärdet och klippte urskiljningslöst, svalornas bon i gräset och andra djur, alla blommor och växtlighet, blommor för humlor och bin. Hela Gärdet inhägnades. Efteråt tog demonteringen flera veckor. Tillbaka var alla maskiner, långtradare och lastbilar. Sedan skulle det städas!!! 1 vecka efter eventhelgen frågade jag en person i arbetslaget för demonteringen när städning skulle bli. Det är redan städat sade personen. Kvar var stålband. snören som markerade var byggnader skulle stå, fastsatta med jättespikar, div. pappersrester, använda blöjor, 1000 tals fimpar som vissa fåglar försökte mata sina ungar med och det värsta, massor av krossat glas som alla tunga fordon hade krossat. Tog kontakt med Kungliga Djurgårdsförvaltningen som sade sig inte ha något klagomål på städningen. Vidare kontakt påstod att dom varit där och städat igen,men icke allt glas låg kvar. Funderade på om förvaltningen skulle stå för veterinärräkningarna när hundar skulle skära sina tassar eller om barn skulle skadas. Det tog mig 3 kontakter och då sände förvaltningen ut en grupp på 20-30 personer inte Svenskar för jag försökte tala med dessa. Glaset var kvar även efter den ”städningen” också. Efter ytterligare en kontakt försvann äntligen glaset på de flesta platser. Det tog 5 veckor innan Gärdet var klart för oss att våga oss dit med våra husdjur. På ett av de områden är det packat med mycket lera som vältades till en fast massa och ovanpå det ett lager grus. Där växer inte gräset igenom, där är det grusplaner. Är vinsten så stor för Djurgårdsförvaltningen att man tillåter ett sådant stort event på bästa tid på året tas ifrån oss alla djurägare, ryttare, barnfamiljer, motionärer och gästbesökare från hela Stockholms ytterområden, det Gärdet som ligger oss så varmt om hjärtat. Det har inte kommit tillbaka några blommor på Gärdet så inga humlor och bin ännu. Låt oss protestera till detta jätteevent som är planerat 4 år framåt, hur tror du att Gärdet kommer att se ut efter dessa år. LollaPalooza skulle passa på ett flygfält eller en idrottsfält i stället. Jag är en jättebesviken och frustrerad och trogen Gärdets besökare med hund. Lois Söderlind

    • Hej Lois, tack för din kommentar och din synpunkt på eventet. Det här låter väldigt allvarligt och väldigt ledsamt. Krossat glas, spikar, stålband och annat som ställer till skada på miljön för djur, människor och växter är ju självklart något som inte ska förekomma vare sig på Gärdet eller någon annanstans.

      Är det fler som upplevt och sett det som du uppmärksammat? Finns det bilder och underlag från exempelvis hundägare som fått sina hundar skadade pga skräp från eventet så borde det gå att få Kungliga Djurgårdsförvaltningen agera på annat sätt än på det sätt du beskriver. Vänligen, Patric / Internetfoto

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn