Hertz hyrbil för hund
Hertz, hund i hyrbil, Volvo XC70

På flera utvalda stationer runt om i landet erbjuder Hertz nu möjligheten att hyra bil där du får ha med dig hund.

2016-05-10 Norr MŠlarstrand, Stockholm. Hund i hyrbil, labradoren Rudolf i sŠker transport. Foto: Patric LindŽn / Internetfoto
Rudolf, säker färd i hyrbil.

Tidigare har flesta hyrbilsföretag förbjudit pälsdjur i bilarna. Främsta anledningar har varit allergirisker och säkerhet. Fast nu som första biluthyrningsföretag introducerar Hertz en vagnpark med Volvo XC 70 bilar utrustade med hundburar där du som hundägare kan hyra och ta med dig din hund på säkert sätt och med utrymme kvar för att packa med dig grejer.

hyrbil med hundbur
Hundbur och plats kvar att packa in grejer.

Bilar med hundstatus är registrerade i Hertz bokningssystem som hundtillåtna bilar.
Det gör att allergiker undviker risken att hyra bilar där hundar och pälsdjur har åkt med.

hertz Mäster Samuelsgatan
Hertz Mäster Samuelsgatan har 4 hundburar.

Ska du iväg på semester, utställning tävlingar eller annat tillsammans med din vovve och behöver hyrbil så är det helt perfekt att du nu kan hyra en Volvo XC70 med hundbur. Säkerheten är ju trots allt viktigast av allt, även för dem med tassar. Dessutom är det böter på 1500 kr att ha lös hund i bil.

Rudolf, Labrador
Labradoren Rudolf ska åka tryggt och säkert han också.

När du vill hyra bil med plats för vovven behöver stationen veta det minst 24 timmar innan du hämtar bilen så de hinner montera in buren. Vovvetillägget hos Hertz är för närvarande 500 kronor inkl moms per hyrestillfälle, oavsett om du hyr bilen för en dag, en vecka eller upp till en månad.

Har du hyrbilen under längre tid som vid exempelvis försäkringsärende tillkommer kostnaden för buren för varje påbörjad kalendermånad.

Fiffigt är också om du endast behöver bilen i en riktning så tillkommer inga andra kostnader utöver den obligatoriska envägsavgiften som företaget alltid tar ut oavsett hyrbil med eller utan hundstatus.

Hertzkontor som erbjuder: Hyrbil med hundbur

  • Stockholm: Åsögatan, Mäster Samuelsgatan och Arlanda
  • Göteborg: Centralstationen och Landvetter
  • Malmö: Jörgen Kocksgatan och Sturup
  • Luleå: Kallax
  • Nyköping: City och Skavsta

Besök: Hertz

Dela gärna det här...