Sonya, portugisisk vattenhund
Sonya 4 månader, portugisisk vattenhund.

Sonya 4 månader, portugisisk vattenhund som är väldigt nyfiken och framåt.

Trots att hon bara är en valp på fyra månader verkar hon redan nu lyssna bra på sin husse. Hon sätter sig ned på kommando med en hjälpande hand medan hon kikar runt om vad som sker.

I kväll är det även något spännande på gång för henne, första kursafton börjar och den startar vid 18-tiden. Husse berättar att hon redan nu gillar bära på saker och släpa runt på dem. Fast det är inte så konstigt med tanke på att portugisiska vattenhundar ofta självmant börjar apportera från tidig ålder.

Portugisiska vattenhundar har även simhud mellan tårna och är väldigt skickliga simmare, den klarar även av ett dyk om det skulle behövas. Det är just dessa främsta egenskaper som portugisiska fiskare tagit tillvara på sedan urminnes tider och som gjorde rasen till en viktig hjälpreda på fiskebåtar.

Rasens speciella karaktärsdrag gjorde att vovven självmant gärna hoppade överbord för att hämta saker som råkade hamna över relingen och föll i vattnet.

Utöver att hunden gärna tog sig ett dopp för att apportera så höll den även koll på båten och uppmärksammade besättningen ifall något oväntat hände.

Dela gärna det här...

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn