Beagle Abbe, jakthund.
Abbe

I skogen är beageln Abbe en bra jaktkompis. Han har kommunikativt skall och är framåt i drevjakt på hare rådjur, hjort och räv.

Beageln Abbe är 4,5 år och har sina rötter från Sörmland och Göteborgs skärgård. Abbe är tilltalsnamnet men heter egentligen Cafe Macchiato.

Beaglar är kända att vara väldigt vänliga och ha mjukt temperament, så även med den här killen. Husse berättar att han sällan har intresse att mäta sig med andra hundar. Fast med undantag och av okänd anledning höjer Abbe sitt skall då de möter stora svarta hundraser.

Annons
Annons

När de inte är till skogs på jaktpass är han ofta med på kontoret i city. När det är dags för lunchpromenaden i Humlegården blir det mestadels glädjeskall. Då är det som om han vill säga glatt till de andra hundarna i parken ”Här kommer vi”

Abbe träffar gärna andra hundar och får göra det så ofta han vill. Men för hans jaktintresses skull är koppel alltid på så länge det är utanför inhägnader. Skulle vittring på hare eller rådjur dyka upp så är risken att jaktinstinkten tar över och han sätter igång med drev. Till drevjakt har den här sköna vovven bra och höga energinivåer att jobba med.

Dela artikeln.
Annons

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn