AIK-Hammarby 1-2
AIK-Hammarby 1-2
Hundägare finns inom alla samhällsgrupper och branscher. Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

Friends Arena och het derbymatch mellan AIK – Hammarby

41 063 person kom för att se matchen som sparkades igång av Hammarby. Redan i åttonde matchminuten tog AIK ledningen genom Goitom efter ett inlägg från Bahoui. Hammarby kvitterade bara åtta minuter senare genom Kennedy som la straffen som Bajen fick efter AIK,s Bahoui tagit bollen med handen i egna straffområdet.

1-1 på tavlan inför andra halvlek som AIK inledde starkast med många chanser som dock inte resulterade i fler mål. Hammarby fick till några chanser och i en av dem nätar Bajens nummer 8, Johan Person som får till ett märkligt mål som studsar upp bakom AIK keepern Patrik Carlgren och ändrar resultatet till 1-2 i matchminut 62.

Till Internetfoto YoutubeInternetfoto YouTube

Enlig matchstatistiken hade AIK 59% bollinnehav där de också hade riktigt fina chanser men där Bajenkeepern Hopf lyckades få till några superräddningar. Med det facit var Bajen vinnarna i kvällens möte som tyvärr avslutade AIKs vidare resa i Svenska Cupen.

Och vilket självförtroende den här segern ger Hammarby. Den här vinsten lär sitta fint eftersom Hammarby i år också har kommit upp i kommande säsong i allsvenskan där de flesta lag i tidigare säsonger haft enklare uppgifter än att vinna över AIK på hemmaplan i Solna.

Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.
Prenumerera påDet finns alltid något att fira eller uppmärksamma. Varje söndag skickas nyhetsbrev med efterkommande veckas temadagar, namnsdagar och nationaldagar.