Akkii, Finsk lapphund på M/S Eckerö vid livboj
Akki på färjan M/S Eckerö

Efter en vandringsresa några dagar med sin husse och matte i svenska fjällen var det dags att åka hem till Åland med M/S Eckerö

Akki är en 8-årig finsk lapphund hemmahörande i Mariehamn, Åland. Akki har tillsammans med sin matte och husse tillbringat några dagar med vandring i Tänndalen i den svenska fjällen, något Akki verkligen gillar.

I fjällen har de varit tidigare och Akki gillar vad han får vara med om. Han landar verkligen in i sitt rätta element då de besöker den svenska fjällvärlden.

Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

Rasen finsk lapphund är kommunikativ ras och som med sitt skall är en bra vallande ras. Deras pälsstruktur är tålig för snö och kyla och lämpar sig därför för subarktiska miljöer.

Husse berättar att han upplever att Akki visar två olika beteenden beroende på ifall de är på Åland eller kommer till fjällen i Sverige där det finns renar.

I fjällen med renar i sikte märks det speciellt på Akkis skall och nosarbete. Då de är hemma på Åland och möter rådjur är intresset inte riktigt lika högt som när de är i renfyllda områden. Då är nosen igång på ett helt annat sätt och skallet låter olika.

Även om det än så länge är snöfritt i Tänndalen är snö också något som Akkis har högt på sin favoritlista.

Åland

Ombordåkning Eckerölinjen Grisslehamn.
Ombordåkning M/S Eckerö, Grisslehamn.

Hemma på Åland vill han alltid sova utomhus och har alltid gjort det. Akkis sover därför helst på sin plats i uterummet. Men han tassar gärna och ofta ut och lägger sig under bar himmel på tomten också.

Matte berättar att de en morgon undrade var Akkis var då det fallit rejält med snö under natten. Det visade sig att Akkis hade tagit tillfället i akt och gått ut och lagt sig och välkomnat snön.

Där hade an legat och låtit snön mer och mer täckt hans kropp tills bara örspetsarna stack upp. Det blev en lycklig dag för Akkis som älskar snö.

Med Åland i sikte
Med Åland i sikte.

Så efter de här dagarnas vandring i Tänndalen var det en vovve fylld med glädje och energi som var med på dagens eftermiddagstur på M/S Eckerö som lämnade hamnen i Grisslehamn med destination Eckerö på Åland.

Grisslehamn
Grisslehamn
Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.

Anlita Internetfoto för storytell-bilder som bryter mediebrus


Visste du att det tar endast 13 millisekunder för en människa att kunna identifiera en bild. Därför är bilder ett av det kraftfullaste verktygen för att bryta igenom mediebrus och uppmärksamma en verksamhets budskap. Efter bokfört fotouppdrag ingår även en exklusiv länkning till verksamhetens webbplats.
Läs mer om Fotouppdrag

Vad tycker du?

Skriv kommentar

Fyll i namn