Fota hundämnen runt om i landet
Binka, Fransk bulldog och med en touch av engelsk bulldog.

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Första turen där jag med tåg kommer resa runt i landet för att fota och skriva hundrelaterade press, nyheter och göra spontana vovvemöten. På första resan var Franska bulldoggen Binka med på tåget.

Morgontåget från Stockholm kl 6:01 rullade till Göteborg. En stad som har väldigt många hundar och en hel del hundstatyer. Utöver konstverken är fotosyftet att fånga arkivbilder på Göteborgs Tingsrätt och andra domstolsbyggnader. Sådana är bra att ha i bildarkivet när det är dags att skriva om hundhändelser som hamnar i Västra Götalands rättsväsende.

Binka, Fransk Bulldogg

Min sittplats hade jag i den djurtillåtna vagnen. Binka 3 år, en fransk bulldog var med sin matte och låg och sov i hennes knä. En till synes aningen morgontrött vovve. Men hennes matte berättar att Binka är en riktigt rolig och sprallig vovve.

Så får du tryggt och förmånligare hundägandeInternetfoto Hund-ID kort

Hemma har hon dessutom sin storebror Frans som är 4 år och är en Pitbull. De två leker bra ihop och Frans är så snäll med henne säger matte. För att få ”bus”sova lite i tågsätet får Binka på sig ett tikskydd och ett täcke att ligga på i stolen.

Binka bussover
"Bus"sover rent

Tåget saktar in

När vi åkt cirka en kvart behövde tåget gå ned i hastighet och stanna för att invänta ett framförvarandes tåg som hade någon form av omstart. Efter 5-10 minuter drog vårt tåg på igen.

Klockan 07:25 informerar lokföraren om ett nytt stopp. Vid Hallsberg saktar tåget in och stannar på grund av eventuell olycka. Men strax några minuter efteråt återkommer ny information om att det lyckligtvis inte var någon olycka utan tåget kunde fortsätta som planerat.

07:40 Ny information. Nu om ett godståg som i motsatt riktning framför oss har lite trasslig att rulla på. Stillaståendet blir bara några minuter innan det är dags att komma upp i hastighet igen.

Personligen tycker jag SJ gör helt rätt när de informerar. Det är bra att vara snabb med tydligt och korrekt information även då det bara kanske handlar om något enstaka tillfälle med sänkt hastighet och kanske ett stopp. 08:30 kommer vi dock till ett planerat stopp. Herrljunga för avstigande och nya påstigande.

När tåget sedan närmar sig Göteborg vaknar Binka till som hon kände på sig att färden närmar sig målet. Hon sätter sig upp och kikar runt. När vi sedan efter en stund rullar in på Göteborgs Centralstation är det knappt 8 minuter efter tidtabellen.

Binka snart framme
Snart framme i Göteborg.

Dags att kliva av och Binka fixar det själv, även fast trappstegen ser lite oroväckande höga ut. Men hon kommer ned fint på perrongen. För egen del börjar dagens fotosväng som nåde upp till en citywalk på 17 km i Göteborg.

Frallan Binka kliver av SJ tåg
Det går bra.
Dela till ditt nätverk
Du är Internetfotos uppdragsgivare

Var med och stötta Internetfotos fristående och oberoende mediearbete. Ditt finansiella bidrag möjliggör Internetfotos fortsatta arbete som opartisk media utan statliga medel, prenumenationskrav samt fortsätta hålla minimalt utrymme för extern annonsering.

Din gåva stöttar bland annat till:
Opartisk press och nyhetsbevakning.
Resor för fotorapportering runt om i Sverige
Utrustning och programvarulicenser.

Välkommet är också donationer från näringsliv, stiftelser och andra organisationer. Internetfoto behåller dock rätten till fortsatt opartiskt mediebevakning där budskap i publicerat material kan uppfattas vara främjande eller kritiserande.

Bild pressleg
Hoppas du vill vara med och donera frivilligt belopp och göra detta möjligt.
Stort tack på förhand hälsar Patric / Internetfoto

Bidra med Swish till 073-772 04 71
Mottagare: Patric Lindén, Märk ämnesraden med Donation.
Bankgiro: 5622-0262
Plusgiro: 408 65 06-5
Du kan även välja skänka dit stöd med kort via Paypal

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn