Gillar reklam med hundteman
Bästa är nog både en bra hemförsäkring och en vovve med koll.
Hundägare finns inom alla samhällsgrupper och branscher. Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

Det finns många olika uppdrag hundar kan ha. Förutom exempelvis tjänstehundar inom samhällsnyttan är reklam och filmbranschen en annan bransch som vovvar kan ha spännande roller.

Ibland räcker det till och med att en reklamkampanj bara anspelar på hundämnet och reklamen kan bli rätt bra. Som den reklam jag idag mötte med försäkringsbolaget IF har på busskurer.

Med bara två bilder och fyra ord fördelade på två korta meningar tycker jag budskapet når fram riktigt bra.

Till Internetfoto YoutubeInternetfoto YouTube

Även om jag inte helt håller med om budskapet om att "Varning och bilden på hund med följande text Hjälper lite" så är budskapet stilren och väldigt bra utformad

Sen anledningen till att jag inte riktigt håller med budskapet är för att hundar är effektiva vid bevakningsuppdrag eller bara hålla koll rent allmänt.

Därför kan det vara värt att poängtera att hundägare som tar tidiga morgonpromenader och sena kvällssvängar bidrar med sina ögon, öron och hundarnas alla fantastiska egenskaper.

För ett gäng år sedan hade jag förmånen att ta hand om schäfern Nicke i flera veckor. Han var en riktigt cool och snäll hund som var väldigt alert att hålla koll på det mesta.

Vakthund Nicke
Nicke har bra koll. Foto Patric L / Internetfoto

Tips på svar till någon tjurig villaägare som gormar att det här är ingen gata att rasta hunden

Villaföreningar och andra boendeformer får stora fördelar genom att hundägare är på promenader genom grannskapet dygnets alla timmar, väderlekar och olika årstider.

En svarsreplik till eventuellt någon tjurig villaägare som svär över att hundfolk tassar förbi i otid kan exempelvis vara:

-Jag ber så hemskt mycket om ursäkt ifall vi störde dig, men jag ska absolut tänka på att inte störa dig igen eller polisen ifall jag ser någon bryta sig in i ditt hus eller bil 😉

Busskur med IF reklam vakthund.
Dagtid och semestertider kan det vara rätt folktomt i villaområdena.

Så tvärtemot det här med varning för hunden hjälper lite tror jag att även den minsta lilla vovve som får en promenad genom områden där många människor kanske är på jobb eller är på semester och gatorna ligger nästintill öde.

Då är en hundägare och dennes hund på promenad guld värt.

SL hundreklam ledbuss
Guldtider för utomhusreklam med hundar.
Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.
Prenumerera påDet finns alltid något att fira eller uppmärksamma. Varje söndag skickas nyhetsbrev med efterkommande veckas temadagar, namnsdagar och nationaldagar.