Gonzo
Gonzo, mix amstaff/? © Foto: Patric Lindén / Internetfoto

Fördomar kan vara största motståndet i Gonzos liv. Både hans utseende och rasblandning gör att många tror att han kanske är en kamphund.

Gonzo är nio år och har troligen amstafflinjer i sin bakgrund. Jag mötte honom och hans husse i Tegnérlunden där Gonzo strosade lös i parkens utkant och slog en pink mot ett träd. Husse och jag började prata med varandra och jag frågade honom ifall vovven är snäll och om det var okej att hälsa på honom.

När Gonzo och jag hälsat färdigt på varandra tog jag fram en tennisboll och bad honom sätta sig ned. Han är inte van vid pipbollar och blev extra nyfiken på det obekanta ljudet från bollen. Trots det satt han snällt och väntade på att jag skulle kasta. När kastet gjorts satte han fart och hämtade bollen som rullat in under ett buskage.

Annons
Annons
Gonzo
Gonzo hämtat boll i buskarna. © Foto: Patric Lindén / Internetfoto

Han gillade det här och kom fram och lämnade bollen så den skulle kastas igen. Andra gången han kom fram ville han gärna behålla bollen men släppte den direkt på kommandot loss.

 

 

Gonzo verkar vara en otroligt snäll vovve som struntade helt i andra hundar som rörde sig i parken.

Hans snällhet och tålamod har han kvar trots att han flera gånger blivit anfallen och illa biten så ena ögat blev illa skadat som gör att han kan se lite tilltufsad ut när han kommer springande emot en.

Även om Gonzo oftast är lös har husse med sig koppel som åker på mer för att andra som de möter ska känna sig lugna och trygga än för att Gonzo skulle dra iväg.

Dela artikeln.
Annons

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn