August 3 år, leonberger
August 3 år, leonberger

Föreningen Glad Stad och Streetfoodcourt som arrangerar Hornstulls Marknad säsongstartade idag och håller på varje lördag och söndag fram till sista helgen i oktober.

Otroligt mycket folk och trevlig stämning bland försäljningsbord och foodcourtvagnar på Hornstulls marknadens säsongspremiär 2016

Hornstulls marknad
Hornstulls marknad

Truda, mix Chihuahua/Papillon

Mycket hundar var det också, allt från den minsta tjejen Truda, en treårig chihuahua/papillon blandning som chillade i mattes armar. Matte berättar när Truda var 8 veckor vägde hon endast 650 gram och fann sin sovplats i en sko, och då är man liten.

Annons
Annons
Truda
Truda, mix Chihuahua / Papillon

August, leonberger

Bland de större vovvarna som hittat ned bland barnvagnar och loppisbord var August som är 3 år och är en leonberger med volym och styrka, fast han är också otroligt snäll. Han är också en aktiv hund som övar och tränar livräddning.

leonberger på Hornstulls marknad
August, leonberger med på Hornstulls marknad.

Borissa, dobermann

Porträtt Borissa 6 år, Dobermann
Porträtt Borissa 6 år, Dobermann

En riktig skönhet som kom med sin husse var dobermanntiken Borissa som är 6 år. Hennes bakgrund är tjeckisk där hon också utbildades till att syssla med personskydd.

Borissa på Hornstulls Marknad
Borissa 6 år, Dobermann

Trizza och Zelma, spansk vattenhund

Från en skönhet till två andra. Trizza är tolv år och mamma till Zelma snart 10 år.
Båda är meriterade i flera stora internationella utställningstävlingar, men också i tävlings, -och rallylydnad.

spanska vattenhundar, Hornstulls Marknad
Trizza och Zelma, mor och dotter, spanska vattenhundar

Stella, blandras från Peru

I den stora folkmängden fanns också trevliga blandrasen Stella. Hon är 1,5 år och kom från Peru oktober 2015. Det är en jättesnäll hund, trots att hennes liv började väldigt tufft.

Stella på Hornstulls Marknad
Stella 1,5 år blandras från Peru

Paret berättar att de fann den då lilla valpen skadad efter ha blivit påkörd i Peru och som dessutom var alldeles ensam. Therese valde redan där och då att hunden skulle med till Sverige, och som nu efter ha kommit hit efter en krånglig resa äntligen får mycket kärlek och följa med på en massa kul saker som exempelvis hänga med på Hornstulls Marknad och få smaka något gott från någon foodcourtvagn.

Stella, blandras
Stella 1,5 år, blandras från Peru får nu för tiden väldigt mycket kärlek

Expressen har skrivit en artikel om valpen Stellas väg från skadad, rädd och ensam gathund till att idag få leva ett bra liv i Sverige.

Artikel i Expressen: Stella i Peru
Mer info om marknaden: Hornstulls Marknad

Dela artikeln.
Annons

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn