Skyddsväst för jakthund
Skyddsväst för jakthund

Optimal skyddsväst för jakthundar i varg och vildsvinstäta områden.

Jakthundar är ofta exponerade för utökad risk för olyckor då de är på jaktpass.

Risker för olyckor uppstår främst i mörker, närheten av vattendrag som sjöar, och i områden med mycket rov -och andra djur som kan gå till anfall och döda hunden eller skada den väldigt svårt. För att skydda den på bästa möjliga sett är en skyddsväst med reflex, unika flytegenskaper och rovdjursskydd med fjäderstål ett bra första steg.

Rostfritt fjäderstål mot varg
Rostfritt fjäderstål mot varg

I rovdjurstäta områden med mycket varg kan en skyddsväst med förstärkt rostfritt fjäderstål vara skillnaden mellan liv och död. Vargen kommer ofta bakifrån och tar hunden över rygg och bakparti i sin attack. En hund utan skydd är ett lätt offer för vargen, men med den här skyddsvästen har hunden ökat sina chanser rejält att klara en sådan attack. Dessutom är västen också bra att använda i områden där vildsvin är förekommande.

Utöver just den här västen med rovdjursskydd har västen även flera andra bra och unika egenskaper.

Skyddsväst för hund
Skyddsväst med unika egenskaper för hund.

Enligt det svenska företaget Dogtech som utvecklar och tillverkar kvalitetsprodukter för arbetande hundar så är Dogtech PRO 2015 tillverkat av keramiska fibrer som absorberar och transporterar ut överskottsvärme, har ett reflexsystem som förutom är bra i mörker även är anpassat för framtidens infraröda säkerhetssystem IRIS. Det vill säga ett ordentligt reflexsystem som känner av reflexer med hjälp av laser som varnar skytten om det är hunden som hamnat i siktet.

Skyddsväst
Skyddsväst som är bra i mörker och syns i terräng

Västen är tillverkad i modernt material som tål vatten bättre än både Kevlar och Twaron. Dogtechs väst ger flytkraft och kapslar även hundens kroppsvärme likt en våtdräkt ifall den skulle hamna i kallt vatten som i en isvak etc...

Om hunden ändå skulle få skador när den den bär en Dogtech PRO 2015 eller modellen Euro under jakt eller träning så har du även garanterad 100 procent självriskeliminering från Agria Djurförsäkringar.

Intressant skyddsväst som borde tilltala alla jägare som rör sig främst i varg och vildsvinstäta områden.

skyddsväst mot varg
Smidig skyddsväst för jakthund mot rovdjursangrepp

Besök tillverkarens webbplats: www.dogtech.se

Dela gärna det här...
Nyhetsbrev

annons