Smittskyddsanläggningen med de 14 avlivningshotade hundarna
En snabb skymt på en av hundarna.

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Tidig morgon och på plats i Skåne den 28 oktober 2021 för att försöka få en skymt av de avlivningshotade hundarna. Planen är att dokumentera någon av dem på den smittskyddsanläggning där de för närvarande finns levande.

På en av de avlivningshotade hundarna hinner Internetfoto fånga ett par bilder då hunden kommer ut i sin rastgård då den efter nattens isolering springer fram och ställer sig vid sina dubbla galler.

Där står den mot gallret på sina bakben för att kanske komma närmare sin cellgranne bredvid en bit ifrån.

Så får du tryggt och förmånligare hundägandeInternetfoto Hund-ID kort

De hörs skälla men det låter mer som skall i glädje då de ser att de inte är ensamma. De törstar säkert bara efter närhet och värme än att behöva vara bakom hårda galler och kalla stängsel.

Hund mot galler
Längtar efter kontakt.

Hit till smittskyddsanläggningen fördes de efter ha upptäckts i Lernackens tullstation vid Öresundsbron. Det var den 14 september 2021 som de kom i en transport som först misstänktes vara en hundsmuggling. Men som senare visat sig kunna vara en laglig transport men med många olyckliga omständigheter.

Anläggningen ser ut som ett rejält fängelse

Smittskyddsanläggning
Högriskfängelse?

Övervakningskameror, galler, dubbla stängsel med rullad taggtråd ovanpå ger anläggningen känslan av att vara en högt säkerhetsklassad fängelseanläggning. Från framsidan är det på håll mer en öppen terräng med bättre sikt än på baksidan.

Dubbelt skydd
Hög säkerhet.

Men på baksida är terrängen långt mycket mer besvärligare. Snårigt, knöligt, blöt och svårt att hitta bra fri sikt att rikta kameran utan att störa ut skärpan i bilden.

Krånglig terräng.
Krånglig terräng.

På baksidan är förstås gallren, stängslen och taggtråd självklart på plats. Med skylt som varnar om elstängsel är säkerhetskänslan total för att likna en högriskanläggning.

Elstängsel
Elstängsel.

I blogginlägget Till Skåne och på plats vid smittskyddsanläggning innan soluppgång kan du läsa om resan hit.

Dela till ditt nätverk
Du är Internetfotos uppdragsgivare

Var med och stötta Internetfotos fristående och oberoende mediearbete. Ditt finansiella bidrag möjliggör Internetfotos fortsatta arbete som opartisk media utan statliga medel, prenumenationskrav samt fortsätta hålla minimalt utrymme för extern annonsering.

Din gåva stöttar bland annat till:
Opartisk press och nyhetsbevakning.
Resor för fotorapportering runt om i Sverige
Utrustning och programvarulicenser.

Välkommet är också donationer från näringsliv, stiftelser och andra organisationer. Internetfoto behåller dock rätten till fortsatt opartiskt mediebevakning där budskap i publicerat material kan uppfattas vara främjande eller kritiserande.

Bild pressleg
Hoppas du vill vara med och donera frivilligt belopp och göra detta möjligt.
Stort tack på förhand hälsar Patric / Internetfoto

Bidra med Swish till 073-772 04 71
Mottagare: Patric Lindén, Märk ämnesraden med Donation.
Bankgiro: 5622-0262
Plusgiro: 408 65 06-5
Du kan även välja skänka dit stöd med kort via Paypal

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn