Humlegårdens hundrastgård.
Humlegårdens hundrastgård.

En bra ”Sträcka ut” plats för Citydogs som kan få springa av sig på ett tryggt sätt mitt inne i Stockholms citykärna.

Hundrastgård fyller många funktioner. På våren är de speciellt perfekta eftersom årstiden är fylld med nyfödda ungar i skog och mark och som inte har en chans att fly ifall en lösspringande hund hittar dem.

Sen är det viktigt att hundar också får sträcka ut. En vovve som inte får springa av sig blir lätt otålig och kanske rent av stressad att inte få röra på sig.

Inne i citykärnor lurar även faror med tät trafik och jäktade människor. Bra då att hundrastgårdar finns där lunchraster bjuder på på avkoppling och syresättning både för vovve och mattar/hussar.

Separerade hundrastgårdar i Humlegården
Separerade hundrastgårdar

I Humlegården finns en stor grusplan dit hundägare kan komma och släppa sina vovvar. En bra grej med den här platsen är att det finns separerade planer ifall två hundar inte kan samsas eller om någon löptik behöver få röra på sig utan att hanhundar hittar på att kanske passa på att bli pappa.

Willy

Willy 3 år, Shih Tzu i hundrastgården Humlegården
Willy 3 år, Shih Tzu

Shih tzu-killen Willy tre år brukar få komma hit. Matte berättar att det känns skönt att få låta honom springa av sig utan att behöva tänka på att han ska sätta efter någon hare eller något annat djur som har Humlegården som hem.

Det som kunde lyft hundrastgården några snäpp är kanske några hinder som kan vara kul att träna på och möjligheten att kunna sitta ned vid något bord och fika.

Grusplanerna är även ganska sterila. När det är många hundar på plats är det säkert inga problem. Då har vovvarna mycket att stå i att busa med varandra. Men är man själv gäller det att vara kreativ för att skapa skoj.

Willy med KONG-boll
Kong funkar alltid

En bra tanke är att i reserv ta med sig en boll eller någon annan favoritleksak så man kan fixa lite action i den här hundrastgården.

Bravo

Bravo lapar sol i hundrastgården
Solkungen Bravo 9 år

Eller så kan man göra som Bravo 9 år. Han verkade fullt nöjd med att kika och få stå och njuta i vårsolen en stund.

Bravo i Hundrastgården i Humlegården
Bravo har solkoll
Nyhetsbrev

Annons