Carl Fredrik Reuterswärd Non-Violence revolver Sergelgatan
2023 Revolver Non-Violence på Sergelgatan i Stockholm
Hundägare finns inom alla samhällsgrupper och branscher. Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

Efter år med ständig ökning med skjutningar och sprängningar vore det väl på tiden att ladda om mer uppmärksamhet på antivåld igen.

Revolvern Non-Violence med knut på pipan är skapad år 1981 av Carl Fredrik Reuterswärd. (1934-2016) Revolvermodell är en Colt Python 357 Magnum.

Det var efter mordet på John Lennon den 8 december 1980 som fick Reuterswärd att skapa ”Den knutna pistolen” som skulpturen också kallas.

Till Internetfoto YoutubeInternetfoto YouTube

”The knotted gun” är det internationella namnet på revolvern och finns i flera länder. Skulpturer finns bland annat i USA, Kina, Tyskland, Frankrike, Luxemburg, Kapstaden i Sydafrika. Sen finns revolvern även på flera olika platser runt om i Sverige

Brottsplatsundersökning skottlossning.
Brottsplatsundersökning skottlossning.

Non-violence Sweden

I dagsläget sker det extremt många skjutningar i landet. Polisen och deras tekniker är överösta med ärenden.

Därför är det väl på tiden att Carl Fredrik Reuterswärds internationella fredssymbol laddas om igen. Då kan skulpturen få ännu mer plats för att uppmärksamma icke-våld igen.

Det skulle kanske vara en bra motvikt till mainstreammedias nyhetsinnehåll med våld som ofta och mycket tar stor plats i svensk massmedia.

Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.
Prenumerera påDet finns alltid något att fira eller uppmärksamma. Varje söndag skickas nyhetsbrev med efterkommande veckas temadagar, namnsdagar och nationaldagar.