Luna
Kängor och tassar i hjälp för att hitta Luna

Organisationen Missing dog letade i Nacka reservatets skogar efter valpen Luna 5 månader, shetland sheepdog som varit försvunnen sedan den 31 mars

Vid försvinnandet hade Luna en blå sele på sig när hon försvann. Trots att lappar sitter uppe i ett område med mycket friluftsaktiviteter verkar ingen sett hunden sedan senaste iakttagelsen som gjordes den tredje april.

Luna, Missing Dog
Flyers med uppmaning att vara med för att hitta Luna

Idag klocka 10:00 samlades över 60 personer vid Björkhagens utegym efter att organisationen Missing Dog har flaggat på Facebook att de behöver frivilliga som hjälper till att söka av skogsområdena i Nacka reservatet.

Missing Dog
På väg till sökområde

Området är stort med varierad terräng, fast det blev ändå tre hyfsat stora områden som genomsöktes med en tät skallgångskedja så Luna i nuläget i alla fall inte sitter fast eller ligger skadad i dessa områden.

Skallgångskedja
Tät skallgångskedja

Terräng

I skallgångskedjan Missing Dog saknades det inte hundar i alla fall, flera deltog i sökandet och tog sig igenom snår,

Snårig terräng
Snåriga sökområden

Över bergiga höjdskillnader

Bergiga höjdskillnader
Bergiga höjdskillnader

och genom våtmarker

Kärr och våtmarker
Blött och en hel del kärrmarker

Ibland dök det upp något som någon i skallgången hittade och ropade till på. Det kunde exempelvis vara pälstussar och sådant fynd kontrollerades på plats, samt en del togs även med för att kolla mer noga.

Pälstuss
Pälstuss som kan komma från Luna.

En behövlig rast för både för tvåbenta och fyrbenta gjordes mellan sökningarna i område två och tre. Kaffe, mackor dryck samt vatten och en korvbit för de på tassar gav energi för att fortsätta sökandet i det tredje området.

Fikapaus
Fikapaus i sökandet.
amstaff
Staffe hittat sin sköna viloplats i knät efter hennes nya upplevelse i en skallgångskedja.

Sökningarna avslutades runt 15-tiden och de som deltog fick sig en ordentlig dag i skogen. Synd bara att Luna inte hittades, är du i området eller hör något, ser något som kan vara Luna.

Vet du något,
Kontakta Polis på telefon 114 14. Besök också Missing Dog Facebooksida: Hitta Luna om du vill ha mer information eller om du har upplysningar så Luna kommer till rätta.

Uppdatering Söndag 10 april 2016

Luna har har hittats och tyvärr påträffats avliden. Väldigt ledsamt och Internetfoto beklagar sorgen till hennes familj som under många dygn oroligt undrat var hunden är och hur hon mår. Med vetskapen om Luna nu i alla fall har hittats kan stark oro läggas åt sidan.

Bra jobbat Missing Dog som fått många engagerade människor och sökhundar att leta efter Luna i stora områden i Nacka naturreservat.

R.I.P Luna

// Patric, Internetfoto

 

Dela gärna det här...