Så här ser hundar på det
Ur hundens perspektiv
Hundägare finns inom alla samhällsgrupper och branscher. Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

Hundar ser saker och ting med en helt annan horisont än vad du och jag ser när vi möts av dagens alla upplevelser och där hunden är med bredvid.

Ur hundens perspektiv är en ny tillkommen videgenre på Internetfoto. Idén är att skapa videor med synvinkeln en hund har då de hänger med på promenader bredvid sin hundförare.

Du som förare har ett helt annat siktområde än vad din hund har. Du ser längre bort och över en massa hinder hundens synfält inte når över.

Till Internetfoto YoutubeInternetfoto YouTube

Utifrån vår längd hinner vi se, planera och vara beredd på det vi ser sker längre bort. Men för en hund kan allt komma mycket plötsligare då deras sikt begränsats av massa hinder.

Ozzy, långhårig svart schäfer

Ozzy blev den första hund som Internetfoto prövade filma och se ifall det ens är möjligt att både hålla i koppel och filma från hundens nivå.

Och vilken vovve att börja med. Ozzy är en rejäl schäfer med en mankhöjd på 64 cm och väger 40 kg. Han har dessutom lite bråttom och vill vara lite längre fram än kopplets fulla längd.

Fast starten och att pröva filma "Ur hundens perspektiv" började ändå på bästa sätt. Han är stor men också väldig snäll mot andra människor och hundar. Han drar visserligen en del och kryssar lite hit och dit när vi går.

Men utöver sin vänlighet och att han för tillfället är aningen dragig har han flera väldigt bra egenskaper. En viktig är då man kommer fram till målet. På plats framme är han hur cool som helst och kikar och kollar om han inte bara lägger sig ned och chillar en stund.

Han hänger också gärna med på det mesta, även om han inte har så stor erfarenhet att vara i citymiljö. (ännu:)

Förhoppningen är att låta Ozzy få hänga med Internetfoto på den här resan med Ur hundens perspektiv. Då får han hänga med i exempelvis kollektivtrafiken, besöka hundvänliga platser som caféer, restauranger, hundrastgårdar hundbad, etc...

Ozzy blir perfekt för uppdragen. Därför hoppas jag hans ägare känner likadant och låter honom få hänga med Internetfoto på en massa kul och spännande grejer framöver.

Häng gärna på du också. Prenumerera på Internetfotos Youtubekanal så blir du uppdaterad när nya videos publiceras.

Internetfoto Hundmedia Youtubekanal

Kolla in det första videon "Ur hundens perspektiv" då Ozzy kommer in till Stockholms city med färja från Ekerö.

Filmningen började riktigt spännande, Kalla regnskurar, blåst och möte med demonstranter med megafoner, paraplyer och människor klädda i mystiska fladdrande regnkläder med mera.

Ozzy var otroligt duktigt. Han skötte sig väldigt bra då han och jag träffades för första gången och att han lät mig vara sin förare och som dessutom höll kamera nära honom.

Ozzy, en riktig snäll topphund den här svängen och säkert vid kommande turer också.

Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.
Prenumerera påDet finns alltid något att fira eller uppmärksamma. Varje söndag skickas nyhetsbrev med efterkommande veckas temadagar, namnsdagar och nationaldagar.