Skulpturen Theo och valpen Milou
Skulpturen Theo och valpen Milou

Det finns flera hundskulpturer runt om i Stockholm. En är pudeln Theo som står på platsen där Hundstallet tidigare låg.

Hundskulptur Theo
Theo med tillfällig solros

Skulpturen Theo är skapad av konstnären Johanna Karlsson. Den invigdes 18 november 2018 för att hedra platsen vid Storängsbotten där Hundstallet tidigare drev verksamheten mellan åren 1928-2005

Plakett Theo hundskulptur
Plakett.

Annons
Annons

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Theo är en pudel som konstnärens J Karlsson skapat i brons av sin egna hund. Vid fototillfället hade någon prytt honom med en virkad gul solros runt halsen. Kul också att valpen Milou med matte och lillmatte kom förbi. Milou är en jaktlabrador som gärna lät sig fotograferas.

Theo och Milou
Theo och Milou

Milou är 6 månader och gillar att bära saker och det kommer mattarna träna honom vidare med att göra. Han gillar också att använda nosen och är nyfiken på att undersöka saker. KONG-bollen som lades upp på skulpturen jobbade han gärna med att komma åt.

KONG-boll greppad.
KONG-boll greppad.

Theo sitter på sin sockel uppe på kullen mittemot korsningen Bobergsgatan/Madängsgatan i Norra Djurgårdsstaden vid Storängsbotten. Här tittar han ut över Hundstallets tidigare plats där över 25 000 hundar fått hjälp.

Utsikt över historisk hundplats
Med utsikt över historisk hundplats.

Tipsa gärna Internetfoto var det står fler hundskulpturer så kommer fler inlägg om statyer och skulpturer i vovvarnas tecken.

Dela artikeln.
Annons

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn