Statistik antal hundar augusti 2020
Statistik Januari - Augusti 2020

Jordbruksverkets månadsstatistik över nyregistreringar och ägarbyten.

Under augusti 2020 gjordes 6792 st nyregistreringar och 1457 ägarbyten i Jordbruksverkets hundägarregister. Ett obligatoriskt register alla hundägare och hundar i Sverige ska finnas med i.

2020 är ett år där många inom media rapporterat att allt fler vill bli hundägare och att många uppfödare inte hinner med.

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Är du på gång och vill skaffa hund. Se till att den kommer från bra förhållanden och att personen som säljer eller förmedlar din blivande familjemedlem verkligen är seriös och har alla papper på hunden i ordning.

Tullverket

Tullverkets delårsstatistik hundar 2020
Tullverket fasadskylt huvudkontoret Stockholm

Trots Coronapandemi har Tullverket tyvärr en hel del ärenden där människor försökt ta in hundar i landet som inte uppfyller kraven eller rent av gör sig skyldiga till hundsmuggling. Deras statistik bygger på dem som fastnat i tullfiltret. Därför kan det finnas ett mörkertal som kan vara förvånande stort.

Seriös hundhandel är jätteviktig fråga du som tänkt skaffa en hund måste se till att ha svaren på. Vem säljer hunden till dig? Kan det vara en vovve som smugglats in? De hundar som kommer in i landet genom hundsmuggling har med all säkerhet farit väldigt illa på något sätt. Hundsmugglare ser bara dina pengar, inte hunden.

Du är inte heller offret om affären inte blir som du tänkt, det är vovven. Ditt ansvar är därför att se till att inte vara delaktig att sprida pengar i oseriös hundhandel.

Är du inte supernoga för att göra affär med person som är seriös i sin hundförsäljning är du också delaktig med riskerna för att smittsamma sjukdomar som rabies sprids i landet.

Även om hunden inte har rabies kan den ha många andra smittor och skador som kan dränera din plånbok rejält. Men det är bara pengar.

Din nya familjemedlem på tassar som kan ha stort lidande i sitt liv innan dig kommer fortsätta lida om den har sjukdomar och inre skador. Dessutom som ofta är svåra och dyra att rätta till.

Så därför, se till att du blir en hundägare med en frisk, glad och lycklig hund. Var inte delaktig till att hundsmugglare ser oss i Sverige som hundköpare som är lätta mål.

Skulle hunden bli sjuk eller ha något som gör att den inte mår bra så är det mycket enklare att att hjälpa den om allt är sjyst från början då du skaffade din pälskling 🙂

Hundsmuggling

Avlidna hundar upptäckta.
Ledsamma upptäckter.

Vill du veta vad en hundsmugglare kan tjäna på drygt ett år. Kolla in tidigare artikel då Internetfoto deltog vid seminariet ”Köp inte hunden i säcken – så kan vi stoppa hundsmugglingen”

I seminariet deltog bland andra Tullverket och Jordbruksverket som informerade utifrån sina verksamheter.

Klicka in och läs Internetfotos tidigare artikel: Tullverket med vid seminarium i Sveriges lantbruksuniversitet

Dela gärna det här...
Nyhetsbrev

annons