Tesla
Tesla Tipp-Topp

Tesla, elbilen som ökar ordentligt i de flesta länder

Norge är ett föregångsland där försäljningen och elbilsanvändadet ökar riktigt mycket trots att de är stora oljeproducenter. Men det börjar även röra på sig här i Sverige med efterfrågan efter elbilar och fler laddstationer med supercharge- möjligheter.

Till Teslas anläggning på Kanalvägen vid Infra City i Upplands Väsby svängde en trailertransport med sex stycken skönheter Tesla model S för att fylla på vagnparken. Nytt Tesla försäljningsställe finns även i Göteborg som nu också har Teslaanläggning och finns på Aminogatan 32B i Mölndal.

Annons
Annons

I Sverige har Tesla 13 egna laddstationer med så kallade Supercharger som ger fulladdning bra under timmen. De flesta stationer ligger i södra Sverige, fast det byggs ut med fler hela tiden. De två nordligaste stationerna ligger den ena i Sundsvall och den andra i Krokum ovanför Östersund.

En annan riktigt trevlig nyhet är också att Taxi Stockholm börjar ta in Tesla i taxitrafiken. Så elbilar med främst Tesla i topp är en riktigt spännande utveckling, rent bokstavligt.

Besök: Tesla Motors Sverige

 

Dela artikeln.
Annons

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn