Tips för att få kontroll på lös aggressiv hund

0
49

En hund som kommit lös och beter sig aggressivt och i snabba händelseförlopp attackerar någon kan vara svår att få kontroll på.

Såg just ett otäckt youtubeklipp där en lös hund attackerar en häst. I klippet försöker människor självklart hjälpa till för att få stopp på hunden som ger sig på och hoppar mot hästen gång på gång.

Personerna misslyckas tyvärr flera gånger att få koll på läget. Men det är inte alltid så lätt när kaoset är igång. Det kunde dock ha slutat mycket värre.

Det var tur att hästen och kusken agerade så lugnt som de gjorde. Varför hunden var lös och fick för sig att göra det som den gjorde är för mig okänt. Men den fick säkert skador eller om den ens överlevde är för mig också oklart.

Oavsett vilket skulle händelsen kanske kunnat stoppats innan. Därför vill jag tipsa om en sak du skulle kunna göra ifall du hamnar i situationer och måste ta bort eller få stopp på en lös och kanske aggressiv hund som gett sig på någon individ.

Skärp som hundfångare vid akuta händelser

Tips för att få kontroll på lös hund
Livrem som koppel och halsband i nödsituationer.

En hund som kommer springande utan både koppel och halsband kan vara svår att få grepp om. Har den endast halsband och dessutom aggressiv. Då är risken även stor att du blir biten ifall du inte kan hålla hunden en bit ifrån dig. Då kan skärpet du har på dig vara bra att använda som blir både koppel och halsband.

Dra ur bältet ur hällorna och gör en ögla som du försöker få runt hundens hals. Se bara till att hunden fångas en kort stund i bältet och utan att vara hårdhänt så den stryps. Har du inte något lämpligt skärp på dig, lyssna om någon annan har det ifall ni är flera på plats.

Skärpet blir vid sådana ingripanden kanske mer som en livrem. Antingen för individen som blir attackerad eller för hunden själv som i Youtubeklippet. Troligen klarade den inte sitt liv efter hästen försvarat sig med sparkar och hovar som såg ut att träffa hunden väldigt illa.

Hade någon fått fram sin livrem hade man kanske kunnat få tidig kontroll på hunden och snabbt stoppat attackerna på hästen.

Visst att koppeltvång och strikt ansvar gäller

Visst att koppeltvång och strikt ansvar är en hundägare eller hundpassares vardag. Men en hund kan mycket väl vara på rymmen efter något obehag den har fått utstått. Den kan ha blivit skrämd eller något annat som gör att en hund kanske går in i sitt försvar genom utfall och anfall.

Sjyst om du delar det här...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Enkelt, Kryssa bara i prenumerera när du gör Hund-ID kortbeställningen. Prenumerationen bekräftar du sedan smidigt via bekräftelsemejlet som skickats till dig.

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn