Tung tid i spåren av Corona
Kan bli tungt en tid.

Även hur världsekonomiska lägen ser ut och hur människan mår så tickar tiden på. Handling och beteenden idag skapar morgondagen.

Tung tid framöver kommer säkert de flesta av oss få känna på oavsett branscher och verksamheter stora som små.

Men som Stephen Hawking lär ha uttryckt sig med. ”Intelligens är förmågan att anpassa sig till förändring” Med den egenskapen kommer saker och ting landa rätt med tiden. Hur svårt, lätt eller hur lång tid det tar avgör bara människan själv genom handling och beteende.

Nu när vi har stora förändringar igång samtidigt i globalt hälsoläge och världsekonomi gäller det både dag och natt hålla tungan rätt i mun. Coronas framfart kommer nog i högsta sannolikhet tyvärr resultera att de flesta branscher hamna i ytterst svåra lägen under en tid.

Även kvällar
Även kvällar

Försörjning

Läget kan kanske milt beskrivas med exempel från mediebranschen som under flera år av supertuffa villkor. Där har framförallt många fotografer och skribenter på frilansbasis varit extremt underbetalda och knappt eller inte alls kunnat överleva på sina uppgifter utan att ha inkomster och stöd från annat håll.

Det som blir den stora skillnaden i dagens globala Coronaläge är att inkomster och stöd från annat håll blir en rätt lurig nöt att knäcka.

Men! Trots tunga bördor att bära på axlarna är det bra att fortsätta rikta blicken uppåt. Behåll även modet och titta också runt hörnen för att upptäcka nya möjligheter, de finns där. Kreativitet, uthållighet och vilja skapar lösningar.

Kolla runt hörnen
Lösningar finns runt hörnet.

Alla måste ha råd att försörja sig. Bra att ha med sig är att om man vill tjäna pengar måste man även låta andra göra det. Plånböcker måste öppnas i båda riktningarna. Dels för att låta pengar strömma in för sina produkter och tjänster. Men också låta andra få rimligt betalt för sina.

Bilderna i inlägget kan beställas från och med 20 mars 2020 i Internetfotos bildbank hos Picfair i England: Internetfoto Bildbyrå

Dela artikeln.

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn