Tunnel mot Råsunda
Tunnel mot Råsunda

Vägbeskrivning till Friends Arena från Solna Centrum börjar med att om du tar dig från T-centralen går du ner till tunnelbanans blåa linje 11 mot Akalla, kliv av vid Solna Centrum och gå till utgången som ligger närmast t-banans första vagn.

När du kommer upp och ut genom spärrarna håller du till höger och följer gångvägen och tar till vänster in genom tunneln under Frösundaleden mot gamla Råsunda. Håll höger och gå St:Ansgars Väg ända ner och ta sedan vänster Östervägen. Följ vägen drygt 1,2 km för att sedan ta till höger in på Vintervägen, den promenerar du ner tills du kommer till Friends Arena. Promenaden tar ca 10-15 minuter och är kanske någonstans runt 1,5 till 2 kilometer lång.

Eftersom området är under ombyggnad kan ändringar ske, men det är skyltat med orangefärgade skyltar som pekar ut riktningen till Arenastaden/Friends Arena för dig.

Att ta bilen till Friends Arena rekommenderas inte, för hela området är under uppbyggnad och det saknas parkeringsplatser i dagsläget, men det går även att åka Pendeltåg till Solna Station och ta en promenad därifrån.

Friends Arena

 

Dela gärna det här...