Happy Walker Stockholm
Shasta och Lumi. © Foto: Patric Lindén / Internetfoto
Dela artikeln.

Allt fler människor återkommer nu från sina semestrar och annan ledighet där det funnits mer tid att umgås med familj och närmsta vännerna, men även våra fyrtassade familjemedlemmar har säkert också fått hänga med på mer grejer än de brukar.

Men det blir självklart en stor omställning även för hundarna som nu när husse och matte helt plötsligt är borta varje dag under många timmar för att de gett sig iväg till skola, jobb eller andra schemastyrda aktiviteter. Hundpromenaderna blir kanske kortare och färre när vardagen nu återkommit än vid alla de lediga dagar som vovven fick springa med på landet, hänga med på stan och andra skojigheter.

Happy Walker
Lumi 10 år, mix Husky/Akita-Schäfer-Alaskan malamut. © Foto: Patric Lindén / Internetfoto

Att gå från full fart med glada lediga stunder till att behöva gå tillbaka till lång daglig väntan för att få göra något annat än att bara gå ut på pinkrundan var fjärde timme. Detta kan många gånger göra att hunden känner sig ensam, speciellt då det är en aktiva vovvar som behöver mycket aktivitet och stimulans.

Då är det ju bra att det finns olika alternativ ifall förutsättningarna finns att kunna välja att ha vovven på hunddagis eller att dagmatte/husse har hand om jycken hela dagen till att en ledig granne går hem och hämtar hunden för en lunchsväng runt knuten.

hundaktivitet
Lumi, Tage, Shasta och Gaspode.© Foto: Patric Lindén / Internetfoto

Häftigt då att det börjar dyka upp företag som Happy Walker Stockholm som sedan år 2012 har som affärsidé att både erbjuda enskilda, men också flockpromenader. Dessa ligger mellan 1-2 timmar där hundarna aktiveras och får både mental och fysisk träning både i koppel och inhägnade hundrastgårdar där de får springa lösa som exempelvis i den stora rastgård som finns i Vasaparken.

Hundrastgård
Vasaparkens hundrastgård. © Foto: Patric Lindén / Internetfoto

Happy Walker finns i Stockholmsområderna: Vasastan, Östermalm, Kungsholmen och Södermalm. Kika in deras webbplats och kolla om det kan vara något för dig: Happy Walker Stockholm

Vilket betyg ger du filmen Matrix?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...
Dela artikeln.

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn