Bellevueparkens hundrastområde
Slänter och stora sköna ytor för hunden att vara lös på.

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

En plats där hunden får vara lös på stora ytor under förutsättning att du har uppsikt på vovven och att den kommer då du kallar på den.

Bellevueparkens hundrastområde
En checklist som är bra att kolla in och följa.

Bellevueparkens hundrastområde ligger vid Brunnsviken strax bakom Wenner-Gren Center, Sveaplan i Stockholm. Kommer du med bil finns närliggande gästparkering att stå på. Ingången till parken når du intill baksidan på Wenner-Gren Center

Till Bellevueparken
Under Värtabanan bakom Wenner-Gren Center.

När vovven och du gått under Värtabanan som invigdes år 1892 ligger hundrastområdet precis därefter. Här får du ha hunden lös på hela den stora udden. Den bjuder på backar, grönska och slänter.

Så får du tryggt och förmånligare hundägandeInternetfoto Hund-ID kort

Strand Stallmästarholmen Brunnsviken

Strand Stallmästarholmen
Strand Stallmästarholmen

Det råder en del delade meningar om de är lämpligt att låta hunden bada eller inte i Brunnsviken. Insjön är nämligen rejält utsatt för miljöpåverkan.

På Stockholms Stads webbplats beskrivs Brunnsviken som: ”* Den ekologiska statusen bedöms vara dålig utifrån den miljöövervakning som kommunerna bedriver. Det är klassen sämre än otillfredsställande, som är Vattenmyndighetens bedömning i VISS.”

Mer information om vattenkvalitén kan du läsa på Miljöbarometern hos Stockholms Stad

Det här tycker Internetfoto är en god anledning till att inte låta hunden bada eftersom hundar gärna tar sig en slurk vatten då tassarna kommer i närhet till vatten. Sen att det finns fina möjligheter till bad är det därför extra/extra viktigt och bättre att ta sin tanke ett varv till innan vovven får din tillåtelse att ge sig ut i vattnet.

Foxterrier Fanny
Foxterrier Fanny 2 år

Ha därför bra koll på vad din hund har för sig när den är lös. För det är bättre att ha med sig rent dricksvatten än att låta hunden släcka törsten med vattnet ur Brunnsviken.

Foxterriern Fanny har även lite för mycket jakt i sig för att vara lös. Men hon gillar ända att besöka parken även då sele och koppel är på.

Promenad och rastplatsmiljöer

Pipers parasol
Ta med fika och pausa vid Pipers parasol.

Ta och pausa under Pipers parasol ute på udden. Bänkar och bord finns i skön skugga soliga dagar och som bjuder på sjyst vy utöver Brunnsviken.

Starkt kuperat område

Strakt kuperat
Många backar och slänter.

Bellevueområdet är väl kuperat och har många backar och slänter. Det var därför Sveriges första kända skidtävling hölls här år 1879

pausa i Bellevue hundrastområde
Lämpligt att slå sig ned en stund.

Området är helt fantastiskt att promenera i. Branta backar som ger bra kondis och sköna rastplatser att sätta sig och fika vid. (Kom ihåg att ta med vatten och något gott till vovven också)

Hälsans Stig Brunnsviken 12 km

Hälsans Stig Brunnsviken
Ta en 12 km runda.

Vill ni ge er iväg på långtur går Hälsans stig runt Brunnsviken. Sträckan är då 12 km.

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Men Bellevueparken är spännande att utforska ännu mer utöver hundrastplatsen. Då är koppel på som gäller.

Anlagd 1700-tals park

Carl Eldh ateljémuseum
Carl Eldh ateljémuseum.

Ni kommer hitta fler coola platser och utkiksplatser att utforska. På Bellevuehöjden ligger flera historiska byggnader däribland Carl Eldhs ateljémuseum som möter August Strindbergs blickar.

August Strindberg
Staty August Strindberg

Sen så här sommartid är grönskan total som ger slingrande stigar och bjuder på sittplatser med utsikter både till stan och ut över Brunnsviken.

Utsikt från Bellevuehöjden
Utsikt från Bellevuehöjden över Brunnsviken i Stockholm

Att bara ta sig en ordentlig långsväng runt om i den stora i parken är därför att rekommendera.

Wenner-Gren Center Sveaplan
Wenner-Gren Center Sveaplan

Parkera kan du gör på P-plats Wenner-Gren Center i Sveaplan eller om du åker kollektivt går flera bussar från Odenplan. Bussar du kan ta är både de till Norrtull och bussar som stannar vid Roslagstull. För det går bra att komma in i Bellevueparken därifrån också.

Dela till ditt nätverk
Du är Internetfotos uppdragsgivare

Var med och stötta Internetfotos fristående och oberoende mediearbete. Ditt finansiella bidrag möjliggör Internetfotos fortsatta arbete som opartisk media utan statliga medel, prenumenationskrav samt fortsätta hålla minimalt utrymme för extern annonsering.

Din gåva stöttar bland annat till:
Opartisk press och nyhetsbevakning.
Resor för fotorapportering runt om i Sverige
Utrustning och programvarulicenser.

Välkommet är också donationer från näringsliv, stiftelser och andra organisationer. Internetfoto behåller dock rätten till fortsatt opartiskt mediebevakning där budskap i publicerat material kan uppfattas vara främjande eller kritiserande.

Bild pressleg
Hoppas du vill vara med och donera frivilligt belopp och göra detta möjligt.
Stort tack på förhand hälsar Patric / Internetfoto

Bidra med Swish till 073-772 04 71
Mottagare: Patric Lindén, Märk ämnesraden med Donation.
Bankgiro: 5622-0262
Plusgiro: 408 65 06-5
Du kan även välja skänka dit stöd med kort via Paypal

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn