Rottweilerpromenaden 2021
Rottweilerpromenaden 2021

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Hunden är människans bästa vän i mer än 10 000 år tillbaka i tiden. Men för att hundar ska lära sig sitt språk måste de få träffa och studera andra hundar. Både tikar och hanar i olika åldrar och rang är viktigt att de får träffa.

Rottweilerpromenaden är en viktigt och återkommande träff sedan 2014 då första promenaden gjordes. I Stockholm brukar mötena ske vid natursköna Drottningholms Slott En plats som bjuder på stora harmoniska ytor.

2021 är ett år som troligen inte bara påverkat människor en hel del. Även hundar som är människans närmsta husdjur står oss mycket nära och följer oss vart vi än går. Så de har säkert också påverkats en hel del det senaste året.

Så får du tryggt och förmånligare hundägandeInternetfoto Hund-ID kort

Restriktioner och distansering för oss människor gör att många hundar kanske inte fått den kontakt med andra hundar som de behöver. Det är viktigt att de tidigt i sina liv får lära sig av andra att kommunicera som hundar gör med varandra.

Socialträning
Socialträning

Digital teknik och fysiska möten

Rottweiler Smilla
Digital spridning från fysiskt möte.

Vi människor kan nog hantera restriktioner bättre eftersom vi har de tekniska verktygen att kunna fortsätta kommunicera digitalt.

Datorer och telefoner ger oss i alla fall möjligheterna att få en någorlunda uppfattning om den andra personens känsloläge. Även tonläge, talhastighet och kroppsspråkets reaktioner är viktig information i kommunikation utöver ordens betydelse.

Smilla myser med mattei gräset
Skapa starka band genom fysiskt kontakt.

Men i hundarnas värld är fysiska möten än mer viktigt. Valpar som tidigt får träffa andra lär sig läsa av signaler och kroppsspråk både hos hundar och människor.

Passivitetsövning
Passivitetsövning.

Det positiva med vovvar är att de flesta gillar vara utomhus. Vilket underlättar avsevärt för hundägare som är ute med sina hundar där det ofta på ett naturligt sätt blir att man inte kommer för nära andra.

Uppfriskande upplevelser

Dopp i fontän
Dopp i fontän.

Gårdagens soliga väder och varma söndag var en perfekt dag att i mötas upp i slottsparken och låta de rottweilervalpar som var på plats få fina kunskaper och erfarenheter av rottisarna som passerat valpstadiet och kommit in i unghundslivet eller tassat in i moget vuxenliv.

Lurig boll att nå.
Lurig boll att nå.

Bad i fontän där det forsar vatten kan vara extra spännande då bollen ligger så där lurigt till att man måste tänka till ett varv extra innan modet klickar till och bollen vågas tas till fånga. De små kikar nyfiket på hur och vad de äldre gör.

Rottweiler tittar och lär
Titta och lär

Promenaden avslutades med att gå tillbaka och ta en fika ute i det gröna.

Slottsparkspromenad Rottweiler
Många olika och avkopplande miljöer.

Efter en del olika stopp med upplevelser som bad, foto med de som var med under promenaden där det finns gott om fågelliv och andra hundägare som har Hundöarna som mål.

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Sen är parken även ett ställe för människor som valt att tillbringa dagen i en solig och lugn slottspark.

Promenaden gick vidare mot parkeringsplatsen där en avslutningsfika för de som ville sitta ner i gräset en stund och prata vovve.

tre rottweiler på grusgång
På gång

Den stunden är ett superläge att tipsa, ställa frågor och byta erfarenheter med de andra Rottweilerägarna. Hundarna trivdes också och hade sina vattenskålar och fick smaka på husse/mattes gofika.

Rottweilerfika
Fika och lugnt smälta in de nya intrycken.

En som verkade trivas lite extra var valpen Walter som nyfiket strosade runt och kollade läget och njöt att bli klappad.

Valpen Walter i skuggan och myser
Walters sköna stil.

Några av valparna som var med

Bella

Rottweiler Bella 17v
Bella 17v

Rottweilerpromenaden 2021 var första gången för valpen Bella 17 veckor. Det kan vara lite otäckt som valp att komma helt själv där det finns andra hundar som kanske träffats och känner varandra sedan tidigare.

Men i promenaden fann hon sig till rätta efter en liten stund och hittade en lekkamrat som hon gillade att busa med och lära känna mer.

Alfa och Luna

Alfa och Luna 15v
Valparna och syskon Alfa och Luna

Alfa och Luna känner varandra mycket väl trots att de är bara 15 veckor. De är nämligen kullsyskon som fick träffas igen. Rottweilerpromenaderna är även perfekta tillfällen att låta hundarna lära sig att exempelvis låta en person få titta i hundens mun och kontrollera tänder.

Valptänderkontroll
Valptänderkontroll.

Det skapar förtroende att den i vuxen ålder tidigt fått lära sig, accepterar och kan vara lugn då den kanske behöver undersökas av en veterinär. Det är också bra att hunden kan vara bekväm med att en persons händer ibland måste ta något olämpligt ur hundens mun.

Walter

Härliga Walter
Glad, lycklig och nyfiken.

Glada och lyckliga Walter ville gärna komma och kika in kameran och la sig ned en liten stund för att bli klappad. En dag som den här har säkert gett alla hundarna nya och bra erfarenheter, kunskaper och en trevlig och en skön avkopplad dag ute i det fria.

Den här luftiga rottispromenaden var söndagen den 16 maj 2021 Den gicks vid Drottningholms Slott

Rottweilerpromenad Drottningholm 2021
Drottningholm 21-05-16
Dela till ditt nätverk
Du är Internetfotos uppdragsgivare

Var med och stötta Internetfotos fristående och oberoende mediearbete. Ditt finansiella bidrag möjliggör Internetfotos fortsatta arbete som opartisk media utan statliga medel, prenumenationskrav samt fortsätta hålla minimalt utrymme för extern annonsering.

Din gåva stöttar bland annat till:
Opartisk press och nyhetsbevakning.
Resor för fotorapportering runt om i Sverige
Utrustning och programvarulicenser.

Välkommet är också donationer från näringsliv, stiftelser och andra organisationer. Internetfoto behåller dock rätten till fortsatt opartiskt mediebevakning där budskap i publicerat material kan uppfattas vara främjande eller kritiserande.

Bild pressleg
Hoppas du vill vara med och donera frivilligt belopp och göra detta möjligt.
Stort tack på förhand hälsar Patric / Internetfoto

Bidra med Swish till 073-772 04 71
Mottagare: Patric Lindén, Märk ämnesraden med Donation.
Bankgiro: 5622-0262
Plusgiro: 408 65 06-5
Du kan även välja skänka dit stöd med kort via Paypal

2 Kommentarer

  1. Super fint inlägg och helt underbara bilder! Jag undrar om du skulle kunna mejla bilderna? Jag har valpen Alfa om du kommer ihåg. Skulle vara kul att spara några!

    • Tack Ann-Sofie, roligt att du gillar inlägget. Hundarna var ju bara så härliga. Det var kul och intressant att vara med och dokumentera.

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn