Långholmens klippbad perfekt för vovvar
Långholmens klippbad perfekt för vovvar
Hundägare finns inom alla samhällsgrupper och branscher. Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

Robin är på klippbadet och kopplar av med bad och har sköna dagar.

Border Collien Robin är 6 år och trivs bra på Långholmens klippbad. Han är utbildad stödhund och får arbeta med barn över 13 år och inom äldreomsorgen.

Border collie Robin 6 år
Robin 6 år

En BC verkar alltid vara mentalt inställd på att jobba. Så även Robin som håller koll och gillar att arbeta även en solig och skön paus vid stranden.

Till Internetfoto YoutubeInternetfoto YouTube
BC Robin pinne
Kasta, jag hämtar.

Men för närvarande är Robin inte i aktiv i samhällstjänster. Utan han får ha en hel del sköna dagar och bada och hänga med matte på kontoret. Efteråt är Långholmens klippbad ett favoritställe.

Klippbad
Klippbad den avancerade vägen

Det finns säkert smidigare väg att simma in. Men Robin väljer att först ta sig upp för badklippan och sen tassa in till stranden som kan liknas med en mysig lagun.

Den lätta vägen
Den enklare vägen

Border collie som han är tar han flankerna och varierar sida när han simmar in till stranden. Den här gången tog han den smidigare vägen för att lämna pinnen.

Långholmens klippbad fotad från Västerbron
Långholmens klippbad fotad från Västerbron

Långholmens klippbad har fin strand och är tillåten för hundar. Kanske det också kan vara en av de coolare hundstränderna i stan eftersom stranden ligger som den gör. Dessutom finns en avgränsning med staket så andra badgäster kan ligga och sola på klippan bredvid.

Border collie Gränskontroll
Gränskontroll soldyrkare/hundbad

Visst kan det hända att vovven även vill kika där. Fast de flesta som är där verkar ta det coolt med att även vovvar får möjlighet att svalka sig i sommarvärmen. Sjyst stämning var det i alla fall när Internetfoto var där och kollade den 17/6 - 21

Vattenprov Miljöförvaltningen
Vattenprov Miljöförvaltningen Stockholm Stad

Vattenprover i Mälaren har sommaren inledningsvis tyvärr varit sissodär med. Tidigare regnmängder gjorde att sånt som hör hemma i avlopp och inte i badvatten gjort att Miljöförvaltningen, Stockholm Stad har bråda dagar att testa stränder så vattnet är ok att bada i, både för människor och hundar.

Den här dagen den 17 juni var det i alla fall tjänligt badvatten.

Hitta till badet

Karta Långholmens klippbad
Karta Långholmens klippbad

På Långholmen finns det otroligt många grusgångar och stigar att gå på. Vägen in som Internetfoto tog var från Söder Mälarstrand över Pålsundsbron till Långholmen.

Söder Mälarstrand Pålsundsbron/Långholmen
Pålsundsbron över till Långholmen från Söder Mälarstrand

När jag kom över bron fanns en skylt som pekade ut riktningen till Klippbadet. Så det var bara ta riktningen och gå lite på känn. Så håll utkik och koppla på känslan så går det säkert bra.

Är du hundägare?

Så här ser svaren ut just nu

Laddar ... Laddar ...

För det ska ju mycket till att gå vilse på en inte allt för stor ö. Håller du dig på grusgångar och stigar kommer du säkert fram till hundbadet.

Meddela de i ditt nätverk som kan vara intresserad av det här inlägget.
Prenumerera påDet finns alltid något att fira eller uppmärksamma. Varje söndag skickas nyhetsbrev med efterkommande veckas temadagar, namnsdagar och nationaldagar.