Långholmens klippbad perfekt för vovvar
Långholmens klippbad perfekt för vovvar

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Robin är på klippbadet och kopplar av med bad och har sköna dagar.

Border Collien Robin är 6 år och trivs bra på Långholmens klippbad. Han är utbildad stödhund och får arbeta med barn över 13 år och inom äldreomsorgen.

Border collie Robin 6 år
Robin 6 år

En BC verkar alltid vara mentalt inställd på att jobba. Så även Robin som håller koll och gillar att arbeta även en solig och skön paus vid stranden.

Så får du tryggt och förmånligare hundägandeInternetfoto Hund-ID kort

BC Robin pinne
Kasta, jag hämtar.

Men för närvarande är Robin inte i aktiv i samhällstjänster. Utan han får ha en hel del sköna dagar och bada och hänga med matte på kontoret. Efteråt är Långholmens klippbad ett favoritställe.

Klippbad
Klippbad den avancerade vägen

Det finns säkert smidigare väg att simma in. Men Robin väljer att först ta sig upp för badklippan och sen tassa in till stranden som kan liknas med en mysig lagun.

Den lätta vägen
Den enklare vägen

Border collie som han är tar han flankerna och varierar sida när han simmar in till stranden. Den här gången tog han den smidigare vägen för att lämna pinnen.

Långholmens klippbad fotad från Västerbron
Långholmens klippbad fotad från Västerbron

Långholmens klippbad har fin strand och är tillåten för hundar. Kanske det också kan vara en av de coolare hundstränderna i stan eftersom stranden ligger som den gör. Dessutom finns en avgränsning med staket så andra badgäster kan ligga och sola på klippan bredvid.

Border collie Gränskontroll
Gränskontroll soldyrkare/hundbad

Visst kan det hända att vovven även vill kika där. Fast de flesta som är där verkar ta det coolt med att även vovvar får möjlighet att svalka sig i sommarvärmen. Sjyst stämning var det i alla fall när Internetfoto var där och kollade den 17/6 - 21

Vattenprov Miljöförvaltningen
Vattenprov Miljöförvaltningen Stockholm Stad

Vattenprover i Mälaren har sommaren inledningsvis tyvärr varit sissodär med. Tidigare regnmängder gjorde att sånt som hör hemma i avlopp och inte i badvatten gjort att Miljöförvaltningen, Stockholm Stad har bråda dagar att testa stränder så vattnet är ok att bada i, både för människor och hundar.

Den här dagen den 17 juni var det i alla fall tjänligt badvatten.

Hitta till badet

Karta Långholmens klippbad
Karta Långholmens klippbad

På Långholmen finns det otroligt många grusgångar och stigar att gå på. Vägen in som Internetfoto tog var från Söder Mälarstrand över Pålsundsbron till Långholmen.

Söder Mälarstrand Pålsundsbron/Långholmen
Pålsundsbron över till Långholmen från Söder Mälarstrand

När jag kom över bron fanns en skylt som pekade ut riktningen till Klippbadet. Så det var bara ta riktningen och gå lite på känn. Så håll utkik och koppla på känslan så går det säkert bra.

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

För det ska ju mycket till att gå vilse på en inte allt för stor ö. Håller du dig på grusgångar och stigar kommer du säkert fram till hundbadet.

Dela till ditt nätverk
Du är Internetfotos uppdragsgivare

Var med och stötta Internetfotos fristående och oberoende mediearbete. Ditt finansiella bidrag möjliggör Internetfotos fortsatta arbete som opartisk media utan statliga medel, prenumenationskrav samt fortsätta hålla minimalt utrymme för extern annonsering.

Din gåva stöttar bland annat till:
Opartisk press och nyhetsbevakning.
Resor för fotorapportering runt om i Sverige
Utrustning och programvarulicenser.

Välkommet är också donationer från näringsliv, stiftelser och andra organisationer. Internetfoto behåller dock rätten till fortsatt opartiskt mediebevakning där budskap i publicerat material kan uppfattas vara främjande eller kritiserande.

Bild pressleg
Hoppas du vill vara med och donera frivilligt belopp och göra detta möjligt.
Stort tack på förhand hälsar Patric / Internetfoto

Bidra med Swish till 073-772 04 71
Mottagare: Patric Lindén, Märk ämnesraden med Donation.
Bankgiro: 5622-0262
Plusgiro: 408 65 06-5
Du kan även välja skänka dit stöd med kort via Paypal

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn