Dalmatinern Nikki vid brandbil från 1931
Nikki vid brandbil.

Flera veretanbrandbilar var uppställda vid motorevenemanget Gärdesloppet som hölls på Djurgårdsbrunnsängarna i Stockholm den 5 juni 2022.

Dalmatinern Nikki fyller fem år i morgon på nationaldagen den 6 juni. Men just idag var familjen och tittade på det stora motorevenmanget Gärdesloppet som i år fyllde 100 år.

Passligt att fä möta dalmatinern Nikki och hennes familj vid brandbilarna. Rasen Dalmatiner är ännu idag en ras som en del brandstationer i USA har kvar som maskotar.

Anonym snabbfråga

Är du hundägare?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...
nikki håller uppsikt
Dalmatiner med uppsikt.

I London höll man tidigare dalmatiner som brandhundar där de hade till uppgift att eskortera de hästdragna brandvagnarna, jaga råttor på brandstationen och i stallarna. Hästarna kände sig också trygga med sina beskyddare.

Hundarna och hästarna sov ofta tillsammans i stallarna och hästarna kunde snabbt urskilja sina stallvänner mot andra hundar och djur.

Brandbilen Nikki stod vid är en Scania-Vabis från 1931 Den var stationerad i Stockholms Brandförsvar på Östermalms Brandstation mellan åren 1931-1953

Nikki med passande polis-hundiform

Dalmatiner i polisuniform
Passande uniform

Vid brandkåren stod även polisen med veteranbilar och MC. Nikki fick hoppa in som stand in för schäferrasen i en av polisbilarna som tidigare varit hundbil i Norrbotten.

Dalmantiner är väl kanske ingen vanlig polishund. Men med dåtidens svart/vita polisfordon har en dalamtiner i alla fall en riktigt bra och passande uniform även för polisiära tjänster.

Grattis på 5-årsdagen i morgon den 6/6 Flaggan i topp för dig Nikki 🙂

Läs även Internetfotos tidigare inlägg: Kronprinsessan Victoria prisutdelning till Årets Räddningstjänst 2018

Har du någon i din närhet som skulle vara intresserad av det här inlägget. Meddela dem i ditt nätverk.


Prenumerera och bli uppdaterad på vilka intressanta temadagar som firas nästa vecka. Nyhetsbrevet kan även intressera och gynna dig med något från de fotouppdrag Internetfoto gör. Dessutom lär det säkert få hänga med lite vovverelaterat material också. Välkommen att hänga på och prenumerera.

Internetfoto Nyhetsrev

* Obligatoriskt fält

Jag samtycker till att mottaga "Nyhetsbrevet från Internetfoto " med Internetfotos integritetspolicy.

Du kan när som helst avbryta prenumerationen genom att klicka på länken i sidfoten i utskicket Internetfotos Nyhetsbrev. För information om sekretesspraxis, besök Internetfotos integritetspolicy på https://www.internetfoto.se/integritetspolicy/

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

2 Kommentarer

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn