Polisbussar på Skanstullsbron
Polisbussar på Skanstullsbron

AIK supportrar hade samlats vid Medborgarplatsen innan derbymatch för supportermarsch till Tele2 Arena på andra sidan Skanstullsbron. Det blev en marsch med bengaler som fyllde Götgatan med rök och AIK sånger. Allt gick lugnt till utan bråk och förstörelse där polisen inte behövde ingripa.

Drygt 300 poliser var med under derbykvällen och behövde inte göra några större insatser då både AIK och DIF supportrarna vid Tele2 var inriktade på matchen och tävla mot varandra med tifon istället. Bengaler tändes både under marsch och match och det största bengalbränningen startade vid matchens andra halvleks början där både DIF och AIK supportrarna brände av en hel del bengaler.

Annons

Het derbymatch med slutresultatet 2-3 till AIK inför 25 175 åskådare där kvällen innehöll mycket rök utan stök.

 

Kommenderingsledningen sammanfattar kvällen med att vara nöjda med samarbetet mellan Stockholmspolisen, klubbarna och arenabolaget både innan och efter match. Hela polisens sammanfattning finns att läsa på:

Polisens webbsida

 

Dela artikeln.
Annons
Patric Lindén, fotoreporter som skapar bildreportage med fokus på det unika i budskapet. Presslegitimerad och ansvarig utgivare på Internetfoto med Myndigheten för press, radio och tv utgivningsbevis: 2018-084

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn