Drönarflygning för att testa batterierna.
Drönarflygning för att testa batterierna.

Drönare och batterier hade inte använts på ett par månader. Därför behövde det flygas idag för att kolla så allt funkar.

Batterierna testades i en flygtur även igår. Då var de också fulladdade men hade inte full kapacitet. Radiokontrollen var heller inte helt hundra. Den visade inte bilder från kameran trots att ny uppdatering av drivrutinerna hade gjorts.

Men med ett par omstarter av både drönare och radiokontroll hoppade alla drivrutiner på plats och grejerna började funka igen.

Annons
Annons

Batterierna

Batterierna behövde dock en total tömning igår eftersom flygtiden per fulladdat batteri bara var 50% med cirka 10 minuter mot ordinarie 18-20 min. Flög då så alla tre batterier tömdes helt för att laddas upp helt på nytt och prova med en ny flygning.

I går kväll blev det busväder med både blåst och regn och det kändes då osäker om det skulle funka att flyga idag. Men det klarnade upp och stora delar av himlen var härligt blå. Blåsten lugnade ned sig en hel del den också.

Mot en blå himmel, sol och en helt acceptabel vindstyrka gick det alldeles utmärkt att dröna idag. Batterierna höll full kapacitet och jag kunde flyga 16-18 minuter per batteri.

Drönare på blå himmel
Blue sky fly 🙂

Så idag blev det en lyckad flygtur med Karma Pro drönaren i drygt 45 minuter med de tre batterierna jag har. Radiokontroll och Go Pro kamera fungerade som de skulle de också.

Dela artikeln.
Annons

Vad tycker du?

Skriv kommentar
Fyll i namn