Föreläsning om Podcast
Föreläsning om Podcast.

Ljudkvalité är superviktigt i podcast och även en nyckelfaktor i lyckad videoproduktion.

Podcast kräver bra ljud och är självklart lika viktig för videoskapare. Vi stillbildsfotografer brukar komma undan det här med ljud. Men när det är dags att börja med rörlig media eller poddradio så är ljudbiten väldigt viktigt. För vem orkar se videoklipp utan bra ljud eller lyssna på poddar där ljudet är kasst.

Viktigt att planera podden
Viktigt att skapa planering.

Internetfoto passade därför på att komma och lyssna till Ola Ringdahl som med bakgrund från Sverige Radio höll en föreläsning hos Scandinavian Photo. Där bjöd han på en introduktion till poddvärlden och berättade bland annat om teknisk utrustning, förberedelser och publicering.

Ola Ringdahl egen förberedelse.
Egen fokuserad förberedelse.

Vad föredrar du?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Utöver stillbilder här på internetfoto.se är planen att börja få till en del videoklipp med vovvar här på sajten. En viktig detalj för egen del är då att det måste vara trådlöst micksystem. Att trassla med för mycket sladdar och koppel är skönt att slippa.

Så ett trådlöst kit och lite nya färdigheter i kunskapsbanken är en bra början.

Scandinavian Photo, Vasagatan
Scandinavian Photo, Vasagatan

Föreläsningen hölls den 30/1-20 mellan kl 17:30 -18:30 på Scandinavian Photo på Vasagatan i Stockholm dit jag upplevde att någonstans att 40 personer kommit för att lyssna på Ola Ringdahl

Dela gärna det här...